Στις αρχές του 2023, ο Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι το επερχόμενο σύστημα μικτής πραγματικότητας της Apple θα διαθέτει εξωτερική παροχή ρεύματος. 

Στο δημοσίευμά του, το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση να ξεφορτωθεί την μπαταρία για διάφορους λόγους. Η Apple αρχικά ανησυχούσε για την υπερθέρμανση της συσκευής ενώ ήθελε να κάνει όλο το σύστημα ελαφρύτερο και συνεπώς πιο άνετο στη χρήση.

Ενόψει του WWDC 2023, του χώρου όπου η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα της δημιουργία, 8 χρόνια μετά το Apple Watch, ο Gurman μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένουμε από την εξωτερική μπαταρία του wearable. Γράφοντας στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Power On, αναφέρει ότι η συσκευή, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται "Reality Pro" ή "Reality One", θα διαθέτει δύο θύρες: μια USB-C για τη μεταφορά δεδομένων και μια "νέα για φόρτιση η οποία δεν θα έχει σχέση με οποιαδήποτε γνωστή τεχνολογία". Αν κρίνουμε από την περιγραφή του Gurman, η τελευταία θυμίζει τη θύρα τροφοδοσίας MagSafe της Apple. Το παρεχόμενο καλώδιο τροφοδοσίας φέρεται να διαθέτει ένα στρογγυλό άκρο που συνδέεται μαγνητικά στο σύστημα της Apple. Μετά την εισαγωγή του καλωδίου, ο Gurman αναφέρει ότι ο χρήστης θα πρέπει να το περιστρέψει για να κλειδώσει στη θέση του και να μην αφαιρεθεί κατά λάθος όσο γίνεται χρήση του συστήματος.

image.png.a421ba3b2c3a3a1a20df0047c266d377.png

Όσον αφορά το τροφοδοτικό, έχει περίπου το μέγεθος ενός iPhone και μοιάζει με το MagSafe Battery Pack της Apple (φώτο). Το εξάρτημα φέρεται να μπορεί να τροφοδοτήσει το wearable για έως δύο ώρες με μία μόνο φόρτιση. Η επαναφόρτιση του πακέτου περιλαμβάνει ένα καλώδιο USB-C συνδεδεμένο με έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας MacBook Pro. Ο Gurman εικάζει ότι η Apple θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να αγοράζουν επιπλέον μπαταρίες τροφοδοσίες ξεχωριστά, αφού η μία μόνο παρέχει ελάχιστη αυτονομία.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το δημοσίευμα του Bloomberg υπογραμμίζει ότι η όλη προσπάθεια της Apple θα έχει τα μειονεκτήματα ενός νέου προιόντος που βγαίνει για πρώτη φορά στην αγορά. Πιο ενδεικτική είναι η σημείωση ότι δεν θα υπάρχει κάποια εφαρμογή ή κάποια ενέργεια που θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του συστήματος, με την Apple να δίνει διάφορες δυνατότητες όπως άσκηση, gaming, χρήση ως εξωτερικής οθόνης για υπολογιστές Mac, εκτέλεση iPad εφαρμογών, διαδραστικές βιντεοκλήσεις μέσω Facetime και πολλά άλλα. Με τη συσκευή πάντως να χρησιμοποιεί μια τόσο δύσχρηστη μέθοδο παροχής ενέργειας και να έρχεται στη φημολογούμενη τιμή των 3.000 δολαρίων, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον μέσο καταναλωτή να τρέχει να αγοράσει το τελευταίο gadget της Apple.