Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα premium headset που θα απευθύνεται σε λίγους

Όπως είναι γνωστό από μέσα του χώρου, η Apple καιρό τώρα εργάζεται σε ένα headset που θα υποστηρίζει επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και εικονική πραγματικότητα (VR). Και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές του Bloomberg, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Τώρα όμως, νέες πληροφορίες του The Information φέρνουν στο προσκήνιο ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το τι να περιμένει το κοινό από το συγκεκριμένο headset, μαζί με ένα υποτιθέμενο render από το πρωτότυπο headset που ήταν κοντά στο τελικό στάδιο ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, το μέσο κάνει λόγο για χρήση συγκεκριμένου υφάσματος για μειωμένο συνολικό βάρος, όπως και μια αρκετά υψηλή τιμή καθώς αναμένεται να αγγίξει τα $3,000, κάτι που το καθιστά πολύ ακριβότερο από άλλα headset, όπως για παράδειγμα το Oculus Quest 2 που κοστίζει $299.

Όσο για τον σχεδιασμό, από το render ο σχεδιασμός φαίνεται να έχει επιρρεαστεί από άλλες συσκευές της Apple, όπως το Apple Watch και το HomePod όσον αφορά το ύφασμα.

apple-ar-vr-headset-prototype-render.jpg

Αυτό δεν είναι όμως όλο, καθώς υπάρχουν και τεχνικές πληροφορίες της συσκευής, η οποία θα προσφέρει υποστήριξη σε AR και VR εφαρμογές, χάρη στις πολλαπλές κάμερες που θα είναι εγκατεστημένες στη συσκευή, όπως και LiDAR αισθητήρες για χαρτογράφηση δωματίων (όπως γίνεται και με τα iPad Pro και iPhone 12 Pro. Επίσης θα χρησιμοποιεί οθόνες ανάλυσης 8K με τεχνολογία eye-tracking για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ξεπερνώντας ότι υπάρχει για την ώρα στην αγορά.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά πως η Apple δε θα τρέχει τις οθόνες μόνιμα σε ανάλυση 8K, αλλά πως θα προσαρμόζει την ανάλυση μέσω eye-tracking αναλόγως το που θα εστιάζει ο χρήστης και για να προσφέρει καλύτερη απόδοση. Τα chip που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι αυτά της Apple (όπως είχε αναφέρει και το Bloomberg) αλλά σε βελτιωμένη εκδοχή, ισχυρότερα από τα M1 που έχουμε τώρα.

Επιπλέον, φαίνεται πως η Apple πειραματίζεται με αρκετές μεθόδους ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου με παρακολούθηση χεριών (hand-tracking) αλλά και eye-tracking, επιλογέα εγκατεστημένο στην πλευρά της συσκευής και κάποιο επιπλέον αξεσουάρ, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι τελειοποιημένο.

Τέλος, ο τρόπος που μεταφέρονται οι πληροφορίες μας δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται κατά κύριο λόγο για VR συσκευή που θα έχει και μερική υποστήριξη AR λειτουργιών. Αλλά παρόλα αυτά, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τον τελικό στόχο της Apple: να προσφέρει μια ελαφριά AR συσκευή που δε θα διαφέρει από τα τυπικά γυαλιά.

  • Like 2