Το πολυδιαφημισμένο VR / AR headset της Apple θα μπορούσε να είναι γεμάτο με φιλόδοξες τεχνολογίες.

Σ' αυτές περιλαμβάνεται η προηγμένη παρακολούθηση χεριών, η δυνατότητα να βλέπετε την οθόνη του Macς, ακόμη και της αναδημιουργίας ψηφιακών εκδόσεων των χρηστών σε συζητήσεις FaceTime, σύμφωνα με νέο εκτενές δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg.Μεγάλο μέρος των προηγμένων τεχνολογιών θα ενεργοποιηθεί από "αρκετές" εξωτερικές κάμερες που μπορούν να παρακολουθούν τα χέρια σας, καθώς και από "αισθητήρες μέσα στο περίβλημα του gadget" που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαβάζουν τα μάτια σας, αναφέρει ο Gurman. Προφανώς, θα μπορείτε απλώς να κοιτάτε κάτι στην οθόνη για να το επιλέξετε και στη συνέχεια να κάνετε κίνηση τσιμπήματος με τα δάχτυλά σας για να το ενεργοποιήσετε, κάτι που σημαίνει ότι το headset δεν θα απαιτεί εξωτερικά χειριστήρια, όπως το κορυφαίο Quest Pro της Meta και το επερχόμενο PlayStation VR2 της Sony. Ο Gurman αναφέρει ότι το σετ κεφαλής θα επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ VR και AR περιστρέφοντας μια ψηφιακή κορώνα, κάτι που διαβάσαμε πρώτα από το “The Information” νωρίτερα αυτό το μήνα.

Όπως και το Quest Pro, το headset της Apple θα δίνει προφανώς μεγάλη έμφαση στη συνεργασία με άλλους χρήστες που έχουν και αυτοί το ίδιο. Σύμφωνα με τον Gurman, σε κλήσεις FaceTime μεταξύ δύο ατόμων, που ο καθένας φοράει ένα headset, η συσκευή θα μπορεί να "αποδίδει ρεαλιστικά το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα ενός χρήστη στην εικονική πραγματικότητα". Αυτό θα είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα αν όντως συμπεριληφθεί αφού αυτή τη στιγμή, πολλοί εικονικοί χώροι συναντήσεων βασίζονται σε καρτουνίστικα avatars. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης έναν καθηλωτικό τρόπο για να παρακολουθείτε βίντεο σε μια μεγάλη οθόνη ενώ φοράτε τα ακουστικά, λέει ο Gurman, αν και θα χρειαστείτε AirPods για να ακούσετε το χωρικό ήχο. Επιπλέον θα μπορείς να χρησιμοποιείς το headset της Apple για να βλέπεις την οθόνη του Mac σου σε VR, αλλά να το ελέγχεις με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Ο Gurman αναφέρει ότι η μπαταρία του νέου gadget της Apple θα βρίσκεται σε εξωτερικό πακέτο το οποίο προορίζεται να βρίσκεται στην τσέπη σας και να συνδέεται στη συσκευή με ένα καλώδιο, κάτι παρόμοιο με το Magic Leap. Το πακέτο, το οποίο ο Gurman περιγράφει ως "περίπου το μέγεθος δύο iPhone 14 Pro Max στοιβαγμένων το ένα πάνω στο άλλο", θα δίνει προφανώς στο headset δύο ώρες αυτονομία, αν και αναφέρει ότι η Apple έχει κάποια εσωτερικά πρωτότυπα με ενσωματωμένη μπαταρία.

Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει ότι το headset είναι πιθανό να ονομάζεται "Reality Pro" (η εταιρεία έχει καταθέσει εμπορικά σήματα για το όνομα) και θα κοστίζει "περίπου" 3.000 δολάρια, διπλάσια δηλαδή τιμή από αυτή του Quest Pro. Παρά την υψηλή αυτή τιμή, η Apple προφανώς αναμένει να πουλήσει μόνο περίπου 1 εκατομμύριο ακουστικά τον πρώτο χρόνο, αναφέρει ο Gurman, γεγονός που ίσως αποτελεί αναγνώριση ότι αυτή η αρχική συσκευή θα είναι απρόσιτη για πολλούς ενδιαφερόμενους. Πάντως η εταιρεία αναπτύσσει και μια φθηνότερη πρόταση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να κοστίζει αρκετά, με μια πιθανή τιμή να υπολογίζεται κοντά στα 1.500 δολάρια. 

Σε ότι αφορά πάντως το Reality Pro (αν αυτό είναι τελικά η επίσημη ονομασία του), το Bloomberg αναφέρει ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την άνοιξη, με την κυκλοφορία του να γίνεται αργότερα μέσα στο έτος. Το καλοκαίρι η Apple στο συνέδριο WWDC αναμένεται να παρουσιάσει τα εργαλεία για ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών. 

  • Sad 1