Σε όσους επιθυμούν την αγορά του πιο οικονομικού της tablet, απευθύνεται η 8η γενιά του νέου «απλού» iPad με οθόνη 10,2 ιντσών και τα γνωστά μεγάλα περιθώρια.

Το «βασικό» iPad δεν διαθέτει μεγάλες αλλαγές πέρα από τις αναμενόμενες όπως η παρουσία νέου chipset και συγκεκριμένα του A12 που είδαμε για πρώτη φορά στο περσινό iPad Air και iPad mini. Όπως είχε ανακοινώσει και τότε η Apple, το A12 SoC υποστηρίζει την Neural Engine που αναλαμβάνει οτιδήποτε σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, απελευθερώνοντας πόρους, βελτιώνοντας παράλληλα την ταχύτητα της επεξεργασίας αλλά και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Στον τομέα των γραφικών πάντως οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν δύο φορές καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά από την περασμένη γενιά.

Υποστηρίζεται κανονικά και η πρώτη γενιά του Apple Pencil μαζί με όλα τα καλούδια που φέρνει το iPadOS 14 όπως η μετατροπή χειρόγραφου κειμένου σε τυπικό ψηφιακό κείμενο προκειμένου ο χρήστης να μπορει να το εισάγει σε ένα έγγραφο ή σε κάποιο email. Αλλαγή πάντως δεν υπάρχει στη θύρα φόρτισης που παραμένει στην τεχνολογία Lightning και όχι USB-C όπως συνέβη σήμερα με το νέο iPad Air. Εντύπωση προκαλεί η συμβατότητα του Apple Keyboard από το φθηνότερο tablet της Apple, με την εταιρεία πλέον να επεκτείνει την υποστήριξή του από όλα τα «μεγάλα» iPad.

ipad.jpg.bcb3c5ed9d44b488d975625b555a91a1.jpg

Η τιμή της 8ης γενιάς του iPad μένει σταθερή στα $329 και όπως μαθαίνουμε αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας μέχρι τα τέλη του μήνα. Διαθέσιμα θα είναι και τα δύο μοντέλα των 32 και 128GB στα γνωστά χρώματα (Space gray, Silver, Gold) ενώ δεν λείπει και η LTE έκδοση από τα $459. 

 

  • Like 2