Με την Apple να πειραματίζεται τα τελευταία χρόνια για την προσθήκη ενός trackpad στο iPad, ίσως φέτος ήρθε η ώρα.

Σύμφωνα με πηγή του The Information, το νέο πληκτρολόγιο θα είναι σχεδιασμένο με παρόμοια υλικά με αυτά που χρησιμοποιεί το Smart Keyboard Folio, το τωρινό πληκτρολόγιο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το iPad Pro. Η Apple λέγεται πως ήδη ετοιμάζει το πληκτρολόγιο ώστε να το κάνει ταυτόχρονα διαθέσιμο μαζί με την κυκλοφορία του νέου iPad Pro.

Οι φήμες θέλουν το ανανεωμένο iPad Pro να έρχεται ακόμη και τον προσεχή Μάρτιο με την Apple να διοργανώνει σχετική εκδήλωση στις 31 Μαρτίου για να παρουσιάσει τις νέες της συσκευές. Εάν η Apple παρουσιάσει τελικά το iPad Pro, είναι αρκετά πιθανό να δούμε και το νέο πληκτρολόγιο.

Έως και σήμερα, όλα τα Smart Keyboards της Apple που είναι σχεδιασμένα για το iPad, χρησιμοποιούν μόνο πλήκτρα. Μία έκδοση με trackpad θα ανάγκαζε να αλλάξει η διάταξη και ίσως το μέγεθος των πλήκτρων, αφού θα καταλαμβάνει κάμποσο χώρο ώστε αυτό να είναι λειτουργικό και άνετο στη χρήση.

Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, το DigiTimes, site από την Ταϊβάν, έκανε λόγο για κατασκευή Smart Keyboard με οπίσθιο φωτισμό πλήκτρων αλλά και διακόπτες scissor. Αν το τελικό πληκτρολόγιο της Apple έχει ενσωματωμένες και αυτές τις λειτουργίες μαζί με το trackpad, θα το μάθουμε ενδεχομένως σε λίγες εβδομάδες.

MacRumors

  • Like 2