Η Apple φέρνει το Final Cut Pro και το Logic Pro στο iPad.

Και οι δύο εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για 4,99 δολάρια το μήνα ή 49 δολάρια το χρόνο στο iPad από τις 23 Μαΐου. Για σύγκριση, η εφάπαξ αγορά του Logic Pro σε Mac κοστίζει 199,99 δολάρια ενώ η αγορά του Final Cut Pro κοστίζει κανονικά 299,99 δολάρια.

Οι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και μουσικής θα έρθουν με βελτιώσεις ειδικά για το iPad. Το Final Cut Pro, για παράδειγμα, θα έρθει με έναν νέο jog wheel που υποτίθεται ότι θα κάνει τη διαδικασία επεξεργασίας "ευκολότερη από ποτέ", επιτρέποντάς σας να περιηγείστε πανεύκολα στο timeline, να μετακινείτε κλιπ και να εκτελείτε edits χρησιμοποιώντας μόνο το δάχτυλό σας και multi-touch gestures.

Μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Live Drawing σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Apple Pencil για να σχεδιάζετε και να γράφετε απευθείας πάνω στο βίντεο. Αν έχετε iPad Pro με τσιπ M2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αιώρησης του Apple Pencil για να κάνετε προεπισκόπηση του βίντεο χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε την οθόνη.

Επιπλέον το Logic Pro στο iPad διαθέτει ορισμένες από τις ίδιες λειτουργίες φιλικές προς την αφή, επιτρέποντάς σας να εκμεταλλευτείτε τα multi-touch gestures για να παίξετε όργανα και να αλληλεπιδράσετε με τα controls. Διαθέτει επίσης ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ήχου που χρησιμοποιεί "δυναμικό φιλτράρισμα" για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε διαφορετικούς τύπους ήχων, με επιλογές για patches οργάνων, audio patches, plug-in presets, samples και loops.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δύο εφαρμογές για ένα μήνα εντελώς δωρεάν. Η Apple σημειώνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε τις εφαρμογές με ένα Magic Keyboard ή ένα Smart Keyboard Folio για να χρησιμοποιήσετε τα διάφορα keyboard shortcuts. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε οποιαδήποτε project στο Logic Pro μεταξύ της εφαρμογής στο Mac και στο iPad, καθώς και να εξάγετε τραγούδια στο Final Cut Pro για iPad. Το Logic Pro στο iPad σας επιτρέπει να ανοίγετε projects που έχουν δημιουργηθεί στο GarageBand στο iOS.

Η τοποθέτηση του Final Cut Pro στο iPad επιτρέπει στην Apple να ανταγωνιστεί άμεσα το δημοφιλές εργαλείο επεξεργασίας βίντεο Davinci Resolve, το οποίο μόλις πέρυσι κυκλοφόρησε μια βελτιστοποιημένη εφαρμογή για iPad. Ενώ η βασική έκδοση αυτής της εφαρμογής είναι δωρεάν, μπορείτε επίσης να αγοράσετε την premium έκδοση με εφάπαξ πληρωμή 94,99 δολαρίων.

  • Like 1
  • Thanks 2