Η Apple δήλωσε πρόσφατα στην γνωστή ιστοσελίδα Ars Technica, ότι το «jelly scroll» στην οθόνη του iPad Mini, ένα ζήτημα που δεν έμεινε απαρατήρητο από ορισμένους χρήστες είναι μία φυσιολογική «συμπεριφορά» των οθονών LCD και επομένως δεν χρήζει επισκευής ή επιδιόρθωσης.

Το φαινόμενο γνωστό και ως skewing κάνει το ένα μισό της οθόνης να μοιάζει ότι βρίσκεται σε ταχύτητα πίσω από το άλλο μισό καθώς ο χρήστης κάνει scrolling στο Internet για παράδειγμα, και παρατηρείται μόνο όταν χειρίζονται το iPad Mini σε λειτουργία portrait. Το ζήτημα δεν υφίσταται όταν το scrolling γίνεται με το iPad Mini σε θέση landscape. Αν θέλετε να δείτε πως λειτουργούν οι οθόνες LCD σε εκπληκτικά αργή κίνηση, μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο από τους Slow Mo Guys στο YouTube.  

Αν και ορισμένοι εξέφρασαν την άποψη ότι ενδέχεται να είναι κάποιο θέμα με το λογισμικό και άλλοι με το hardware του iPad Mini, πολύ σωστά λέει η Apple ότι το «εφέ» είναι συνηθισμένο στις οθόνες τεχνολογίας LCD. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει και στην οθόνη που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή, και αν θέλετε να το διαπιστώσετε αρκεί να «φορτώσετε» αυτή την ιστοσελίδα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πιο αισθητό στο iPad Mini επειδή χρησιμοποιείται σε portrait mode, δηλαδή κάθετα, αρκετά συχνότερα από τις άλλες οθόνες που χρησιμοποιούμε (όπως σε laptops). Το ίδιο ζήτημα συναντούμε και σε αρκετές βιντεοκάμερες για τους ίδιους λόγους. Λαμβάνοντας πάντως υπόψη ότι το φαινόμενο δεν είναι τόσο έντονο -ή ακόμα και δεν παρατηρείται- σε άλλες συσκευές iPad θα έπρεπε σε κάποιο βαθμό να ανησυχήσει την Apple.