Πρόσφατα, ο γνωστός YouTuber Zack Nelson έδειξε στο κανάλι του JerryRigEverything ότι το νέο iPad Pro μπορεί να διαλυθεί ολοκληρωτικά χωρίς ιδιαίτερη δύναμη ή πίεση.

Το tablet «παρέδωσε» αμέσως το… πνεύμα του» όταν ο Zack Nelson επιχείρησε να το λυγίσει με τα δύο του χέρια όπως κάνει με κάθε συσκευή που πέφτει στα χέρια του, κινητό ή tablet. Η συσκευή έσπασε στην μέση, εκεί που βρίσκεται ο πόρος του μικροφώνου στην αριστερή πλευρά και στο σημείο που βρίσκεται η μαγνητική περιοχή φόρτισης του Apple Pencil στην δεξιά πλευρά, αποδεικνύοντας ότι η Apple δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσει το πλαίσιο της συσκευής στις δύο περιοχές.

Όμως το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι η μοναδική απόδειξη ότι η Apple ενδεχομένως δεν πήρε το μάθημα της με όσα συνέβησαν με το iPhone 6 Plus αφήνοντας ορισμένους να κάνουν λόγο και για Bendgate #2. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρήστες αναφέρουν ότι ανακάλυψαν στρεβλώσεις στο πλαίσιο του iPad Pro μετά από μερικές ημέρες χρήσης ή αφότου το έβγαλαν από το backpack τους.

Βεβαίως, το iPad Pro είναι μία ακριβή, πολυτελή συσκευή με μεγάλη οθόνη και λεπτή και θα πρέπει οι χρήστες του να είναι προσεκτικοί με την μεταφορά της ή με την χρήση της. Αυτό όμως από την άλλη δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι και τόσο «ευαίσθητη». Εξάλλου πρόκειται για μία φορητή, κατά πρώτο λόγο, συσκευή.

Σίγουρα, δεν είναι η μοναδική συσκευή του είδους που "θα σπάει τόσο εύκολα", όμως όπως αποδείχτηκε και από το επόμενο βίντεο του Zack Nelson, το Surface Pro 6 μπορεί να προβάλει μεγαλύτερες "αντιστάσεις" απέναντι στην κακομεταχείριση. Όσον αφορά στον γνωστό YouTuber, στο παρελθόν έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την αντοχή του iPhone Xs.

The Verge