Η 10η γενιά του iPad δεν έχει καμία σχέση με τις «βαρετές» αναβαθμίσεις των τελευταίων ετών, με την Apple να προχωρά σε σημαντικές αλλαγές.

Αρχικά η συσκευή διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 10,9 ιντσών με πιο επίπεδες άκρες, διαθέτοντας μια πιο κομψή εμφάνιση -παρόμοια μ’αυτή του Air- ενώ για πρώτη φορά σε iPad η webcam μετακινείται στη μεγαλύτερη πλευρά της οθόνης.

Το νέο «απλό» iPad ενσωματώνει για πρώτη φορά θύρα USB-C, με τη σειρά tablets της εταιρείας να αφήνει για πάντα πίσω της τη Lightning θύρα. Η εταιρεία εγκαταλείπει ακόμα το home button αλλά και την υποδοχή ακουστικών, κάτι που πολλούς μπορεί να ξενίσει. Στην περίπτωση της αφαίρεσης του Home button, η Apple επέλεξε αντ' αυτού να τοποθετήσει το Touch ID στο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, μια παρόμοια δηλαδή κίνηση μ’ αυτή που έχουμε δει στα νεότερα μοντέλα των σειρών iPad Pro και iPad Mini. Ακόμα η συσκευή έρχεται με υποστήριξη Wi-Fi 6 ενώ η Cellular έκδοση υποστηρίζει για πρώτη φορά 5G.

Αναμενόμενα, το νέο iPad δεν ενσωματώνει κάποιο chipset της σειράς M αλλά το A14 Bionic, το ίδιο chip δηλαδή που χρησιμοποιείται στο iPhone 12 και αποτελεί αναβάθμιση από το A13 Bionic που υπήρχε στο iPad 9ης γενιάς που κυκλοφόρησε πέρυσι. Όσον αφορά την κάμερά του, το iPad 10ης γενιάς διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 12MP και μια δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος και πάλι στα 12MP. Με τη νέα θέση της webcam, η Apple προωθεί την οριζόντια χρήση του iPad σε βιντεοκλήσεις, υποστηρίζοντας και τη λειτουργία Center Stage που σας τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων.

Η Apple αναφέρει ότι η συσκευή διαθέτει επίσης υποστήριξη για το Magic Keyboard Folio και το Apple Pencil πρώτης γενιάς. Η τιμή του νέου iPad ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 449 δολάρια ενώ θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες από τις 26 Οκτωβρίου και σε 4 χρώματα. Η τιμή του στη χώρα μας αναμένεται να γνωστοποιηθεί από ώρα σε ώρα αν και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται αρκετά πιο υψηλά από την προηγούμενη γενιά η οποία θα παραμείνει στην αγορά με υψηλότερη τιμή επίσης. Με μια ματιά στις τιμές των ευρωπαϊκών Apple Store, βλέπουμε ότι το WiFi μοντέλο των 64GB κοστίζει €589 ενώ αυτό των 256GB, στα €789. Αντίστοιχα το κόστος για τη 5G έκδοση έχει οριστεί στα €789 (64GB) και €989 (256GB).

  • Like 1
  • Thanks 1