Το δημοφιλέστερο και πιο οικονομικό tablet της Apple, αναβαθμίζεται.

Το iPad 9η γενιάς ενσωματώνει μια βελτιωμένη έκδοση του SoC που είδαμε στο iPhone 11, με την ονομασία A13 Bionic και που κατά την Apple φέρει έως 6x καλύτερες επιδόσεις από τα περισσότερα Android tablets. Η κεντρική ευρυγώνια κάμερα για βιντεοκλήσεις έχει πλέον ανάλυση 12MP για καλύτερες βιντεοκλήσεις με Facetime, Zoom και άλλες σχετικές εφαρμογές, με την Apple να αναφέρει ακόμα και το Tic Toc.

Καμία αλλαγή στο σχεδιασμό από τη στιγμή που η Retina οθόνη παραμένει στις 10,2 ίντσες όπως και τα περιθώρια περιμετρικά αλλά και το κλασσικό Touch ID/Home button κάτω από την οθόνη. Όμως αυτή τη φορά υπάρχει υποστήριξη True Tone για αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού της οθόνης ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Σε αντίθεση με το νέο iPad mini, το iPad 9ης γενιάς έχει έκδοση LTE όχι όμως 5G. Στο πίσω μέρος, η κάμερα έχει ανάλυση 8MP χωρίς να πρέπει να περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις. Για την αυτονομία, η Apple αναφέρει ότι αυτή αρκεί για μία ημέρα ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται ο φορτιστής 20W USB-C όμως η θύρα πάνω στο tablet παραμένει Lightning.

image.png.a172115ea1392f1a4c340a43969d562e.png

Υποστηρίζει μια σειρά από αξεσουάρ της ίδιας της Apple αλλά και τρίτων κατασκευαστών όπως πληκτρολόγια θήκες και φυσικά το Apple Pencil. Το νέο iPad 9ης γενιάς κοστίζει $329 με τη σημαντική διαφορά ότι αυτή τη φορά η Apple διπλασιάζει τη χωρητικότητα του αρχικού μοντέλου στα 64GB. Κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την επόμενη εβδομάδα.

  • Like 2
  • Confused 1