Από ότι φαίνεται το iPhone X δεν βρίσκεται ανάμεσα στα μοντέλα iPhone με τις καλύτερες πωλήσεις των τελευταίων ετών. Μάλιστα οι αποστολές της συσκευής δεν είναι τόσες όσες είχαν προβλέψει αναλυτές.

Έτσι, την ώρα που οι αποστολές υπολογιζόταν ότι θα φτάσουν τις 20 με 30 εκατομμύρια για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, τώρα στις εκτιμήσεις του Ming-Chi Kuo γίνεται λόγος για 18 εκατομμύρια αποστολές iPhone X.

Οι λόγοι που δίνει η KGI Securities, η εταιρεία του γνωστού αναλυτή, για την όχι και τόσο καλή εμπορική πορεία του iPhone X στην αγορά είναι ο μεγαλύτερος κύκλος ζωής των smartphones στα χέρια των Κινέζων χρηστών αλλά και η εγκοπή –notch- στην οθόνη. Όσον αφορά στον πρώτο λόγο, να επισημάνουμε ότι μειωμένες σε αριθμό αποστολές συσκευών “είδαν” και οι Huawei και Oppo κάτι που λέγεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι Κινέζοι χρήστες κρατούν πια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα κινητά τους. 

Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς υπολογίζεται ότι οι αποστολές iPhone X θα φτάσουν τις 13 εκατομμύρια, την ώρα που τα iPhone 7 και iPhone 6s θα συνεχίσουν να βλέπουν σταθερές πωλήσεις. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Apple, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να δει μία αύξηση έως και 5% στις αποστολές για το πρώτο μισό του 2018 έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Ming-Chi Kuo επίσης ισχυρίζεται ότι η Apple πρόκειται φέτος να παρουσιάσει τρεις νέες συσκευές, τον διάδοχο του iPhone X, ένα μοντέλο με οθόνη LCD με διαγώνιο 6,1 ιντσών και ένα ακόμη με οθόνη OLED με διαγώνιο 6,5 ιντσών. Ο ίδιος μάλιστα τολμάει να ισχυριστεί ότι η Apple θα σταματήσει τη πώληση του iPhone X στα “μέσα του 2018” και αν συμβεί κάτι τέτοιο, υπολογίζεται ότι οι συνολικές πωλήσεις του iPhone X δεν πρόκειται να ξεπεράσουν συνολικά τις 62 εκατομμύρια.

GSMArena