Όπως στα περισσότερα καινούρια μοντέλα iPhone, στην ημέρα της κυκλοφορίας τους αποκαλύπτονται προβλήματα, όπου τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν να είναι ασήμαντα.

Με την κυκλοφορία του iPhone 7, χρήστες παρατήρησαν έναν περίεργο θόρυβο στο iPhone 7, έναν ήχο σαν σφύριγμα, να προέρχεται από τη συσκευή τους όταν δοκίμαζαν τις αντοχές του νέου Α10 Fusion επεξεργαστή.

 

Η πρώτη παρατήρηση ήρθε από τον Stephen Hackett του 512 Pixels, και μετά ακολούθησαν κι άλλοι podcasters, πως το iPhone 7 κάνει έναν διακριτό ήχο όταν λειτουργεί σε heavy load. Ο Hackett ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube όπου ηχογράφησε το θόρυβο, που είναι παρόμοιος με αυτόν που κάνει ένα ηχείο όταν δεν έχει συνδεθεί σωστά. Τα παράπονα του Hackett επιβεβαιώθηκαν και από άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του Darrell Etherington, πρώην εργαζομένου στην Apple στον τομέα PR και νυν αρθρογράφου στο TechCrunch, ο οποίος δήλωσε πως ο ήχος ακουγόταν κατά τη διαδικασία του setup.

 

 

Η γενική εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι ο ήχος σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τον Α10 Fusion επεξεργαστή καθώς ακούγεται μόνο όταν δουλεύει σε πλήρη λειτουργία και εντοπίζεται στην περιοχή που είναι τοποθετημένος. Ο θόρυβος μοιάζει με ήχο ανεμιστήρα laptop σύμφωνα με άλλους που παρατήρησαν το ίδιο πρόβλημα, κάτι που δημιουργεί εντύπωση αφού το iPhone προφανώς δεν έχει κάποιο ανεμιστηράκι, πράγμα που κάνει ακόμα πιο μυστήρια την προέλευση του ήχου. Δεδομένου ότι το iPhone είναι συσκευή σχετικά χαμηλής κατανάλωσης, είναι ασυνήθιστο να δημιουργείται τέτοιος θόρυβος από το ηχείο.

 

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ήχος επηρεάζει όλα τα iPhone 7/Plus ή αν έτυχε απλά σε ορισμένες συσκευές. Αν συμβαίνει το δεύτερο, μπορεί να είναι θέμα κακού έλεγχου ποιότητας στην κατασκευή ορισμένων συσκευών. Αν επηρεάζει όλες τις συσκευές iPhone 7, τότε θεωρητικά μπορεί να είναι κάποια μέθοδος ψύξης που έχει ενσωματώσει η Apple. Αν ήταν κάτι τέτοιο όμως θα είχε φανεί στα πρώτα teardown που έγιναν.

 

screenshot-2016-09-17-13-58-04.png?w=1000&h=562

 

Η απάντηση της AppleCare στο θέμα του Hackett, υπονοεί ότι υπάρχει κάποιο ελάττωμα. Ο Hackett μίλησε με την υποστήριξη πελατών σχετικά με το θέμα και του πρότειναν να αλλάξει τη συσκευή με μια καινούρια σε κάποιο Apple Store (παρόλο που η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη αυτή τη στιγμή).

 

Σε θέμα κατανάλωσης ενέργειας, το iPhone 7 περιλαμβάνει έναν τετραπύρηνο A10 Fusion επεξεργαστή και έναν Μ10 motion coprocessor. Ο Fusion έχει δυο high-performance επεξεργαστές και δύο high-efficiency επεξεργαστές που τρέχουν στο 1/5 της ενέργειας για μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Έχει έναν καινούριο controller για την απόδοση που εγγυάται τη σωστή χρήση των επεξεργαστών στις διεργασίες, διασφαλίζοντας τον καλύτερο συνδυασμό επίδοσης και διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

 

Link.png Site: 9to5mac