Σύμφωνα με το AppleInsider, η Apple αντιμετωπίζει μήνυση με πιθανή αποζημίωση ύψους $5 εκατομμυρίων, για άδικες εμπορικές πρακτικές και παραπλανητική διαφήμιση.

Συγκεκριμένα, ο ενάγων Chaim Lerman ισχυρίζεται ότι ο ίδιος, όπως και άλλοι χρήστες του iPhone 4s, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του μετά την αναβάθμιση σε iOS 9, καθώς η αναβάθμιση μείωσε σημαντικά την απόδοση του κινητού του και επηρεάζει αρνητικά την ομαλή χρήση της συσκευής.

 

Επιπλέον, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, μετά την αναβάθμιση σε iOS 9, αναγκάζονται είτε να ζήσουν με μια αργή συσκευή που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά τους, είτε να ξοδέψουν εκατοντάδες δολλάρια για να αγοράσουν καινούριο iPhone.

 

Μάλιστα, προσθέτουν ότι η Apple ωφελείται από αυτή την κατάσταση, καθώς οι χρήστες προτιμούν συνήθως τη δεύτερη από τις προαναφερθείσες επιλογές. Μάλιστα, οι περισσότεροι χρήστες προβαίνουν στην αγορά ενός iPhone ως νέα συσκευή, διότι βασίζονται ήδη σε μεγάλο βαθμό στο οικοσύστημα της Apple.

 

Επιπλέον, οι ενάγοντες επισημαίνουν ότι οι κάτοχοι ενός iPhone θα προτιμήσουν και πάλι ένα iPhone ως νέα συσκευή, ώστε να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ευκολία τα αρχεία και τις επαφές τους από την παλιά στη νέα συσκευή. Ακόμη, δεν χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας μιας συσκευής διαφορετικής εταιρείας.

 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι ενάγοντες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Apple επωφελείται οικονομικά όταν χειροτερεύει η απόδοση παλιότερων συσκευών της και οι χρήστες προβαίνουν σε αντικατάστασή τους.

 

Για τον λόγο αυτό επισημαίνουν ότι η Apple οφείλει να προειδοποιεί τους χρήστες για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της αναβάθμισης σε παλιότερες συσκευές. Άλλωστε, η Apple σίγουρα θα γνώριζε τα προβλήματα του iPhone 4s με το iOS 9, από ελέγχους που πραγματοποιούνται πριν από την κυκλοφορία του νέου λογισμικού.

 

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία μετάβασης σε προηγούμενη έκδοση του iOS δεν είναι απλή και απαιτεί ορισμένα βήματα από τον χρήστη, προτού προβεί σε αναβάθμιση λογισμικού. Επίσης, το κείμενο της μήνυσης κάνει αναφορά και στην ιστοσελίδα της Apple για το iOS 9, η οποία κάνει λόγο για καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη ασφάλεια, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες, καθώς παρόμοια μήνυση είχε κατατεθεί εναντίον της αναφορικά με το iPhone 3G και το iOS 4.

 

Link.png Site: MacRumors