Σε συνέντευξη του ο Phill Schiller, υπεύθυνος marketing της Apple, μίλησε για το IPhone, τις σχεδιαστικές επιλογές αλλά και τους συμβιβασμούς στους οποίους έχει προχωρήσει η Apple σε προϊόντα της όπως το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus.

Αναφερόμενος στο IPhone και σε μελλοντικές του εκδόσεις, ο Schiller ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα δε πρόκειται να υπάρξει μεγάλη αλλαγή στο πάχος της συσκευής επισημαίνοντας ότι «αν θέλετε ένα προϊόν που να είναι πιο χοντρό εξαιτίας της μεγαλύτερης μπαταρίας που θα ενσωματώνει, αυτό σημαίνει ότι θα είναι βαρύτερο και πιο ακριβό, ενώ ο χρόνος φόρτισης του θα είναι μεγαλύτερος. Στην Apple εξετάζουμε κάθε πάχος, κάθε μέγεθος και βάρος, προσπαθώντας να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές στον τομέα αυτό».

 

Διπλωματική μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση του Schiller στο ερώτημα για τα 16GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει κάθε κορυφαίο μοντέλο iPhone και στο αν αυτά είναι αρκετά σε μια εποχή που οι αποθηκευτικές ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας των μεγεθών των εφαρμογών αλλά και των φωτογραφιών και των βίντεο. Στο ερώτημα αυτό ο Schiller ανέφερε ότι με το να προσφέρει η Apple μια βασική χωρητικότητα στο iPhone, επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει πόρους για περαιτέρω βελτιώσεις σε άλλους τομείς όπως αυτός της κάμερας. Και η απάντηση αυτή είναι ακόμα ένα στοιχείο για τη σημαντική αναβάθμιση της κάμερας που αναμένεται να δούμε στο επερχόμενο iPhone 6s ενώ ίσως προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας των 200 δισ. δολαρίων αποθεματικό που διαθέτει η Apple.

 

Προσθέτοντας για τον αποθηκευτικό χώρο, το στέλεχος της Apple δηλώνει την πίστη του στο iCloud, στην οποία μπορεί να γίνει αποθήκευση των δεδομένων όπως φωτογραφίες και βίντεο, αν και με χρεώσεις από κάποιο σημείο και έπειτα.

 

Τέλος για το MacBook 12' και τη μοναδική θύρα που αυτό διαθέτει τύπου USB-TypeC, ο Schiller παραδέχεται ότι αποτελεί σημαντικό ρίσκο για την εταιρεία να προχωρήσει σε μια τόσο σημαντική αλλαγή στο σχεδιασμό των φορητών υπολογιστών, αν και πιστεύει ότι η εταιρεία πρέπει να παίρνει ρίσκα αφού με συντηρητικές αναβαθμίσει δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

 

Link.png Site: Phonearena