Το νέο iPhone X είναι το ακριβότερο mainstream smartphone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ με τιμή που ξεκινάει από τα $999, αλλά αν ρωτήσετε τον Tim Cook πρόκειται για “value price” με βάση τις τεχνολογίες που προσφέρει στον χρήστη του.

Σε μία πρόσφατη εμφάνιση του στο ABC News, ο CEO της Apple δέχτηκε την εξής ερώτηση από την χρήστη του Twitter, @sorianoam: “Έχω γνώση του πληθωρισμού, κ.λπ, αλλά δεν σας φαίνεται η τιμή του iPhone X απλησίαστη για τον μέσο Αμερικάνο;”

 

Η απάντηση του Tim Cook, ήταν η παρακάτω: “Λοιπόν, πρόκειται στη πραγματικότητα για καλή τιμή για την τεχνολογία που λαμβάνεις, και όπως γνωρίζετε, αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν σήμερα τα κινητά τους σε βάθος χρόνου, οπότε λίγοι θα πληρώσουν την αρχική τιμή του τηλεφώνου. Επίσης, ορισμένοι ανταλλάσσουν το υπάρχον κινητό τους, για να μειωθεί περαιτέρω η τιμή ενώ ορισμένοι πάροχοι βάζουν στο τραπέζι επιδοτήσεις και εκπτώσεις. Έτσι, όταν κοιτάμε ένα κινητό, το iPhone συγκεκριμένα, παρατηρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό στη καθημερινότητα μας, με τους ανθρώπους να θέλουν να μπορεί να κάνει περισσότερα, περισσότερα και ακόμα περισσότερα, οπότε και δημιουργούμε όλο και περισσότερη τεχνολογία για να είμαστε σε θέση να καταστήσουμε κάτι τέτοιο δυνατό”.

 

gallery_286955_4229_84470.jpg

 

Ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον έχει ότι οι πωλήσεις των iPhone 8 και iPhone 8 Plus που μόλις λανσαρίστηκαν προχωρούν με αργούς ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν για να προμηθευτούν το iPhone X.

 

Αν και είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο iPhone X, τα $999 που ζητάει είναι πράγματι “value price” (σαν να λέμε περίπου “αξίζει τα λεφτά” του); Αναμφισβήτητα, η Apple επένδυσε πολλά χρήματα στην κατασκευή του συγκεκριμένου κινητού με την edge-to-edge οθόνη αλλά ο χαρακτηρισμός “value price” απέχει από αυτό που έχει στο μυαλό του ο μέσος καταναλωτής.

 

gallery_286955_4229_26394.jpg

 

Στη συνέχεια, ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ”Η Apple δεν είχε ποτέ στόχο να πουλήσει ποτέ τα περισσότερα από οτιδήποτε – οι στόχοι μας δεν είναι τα μεγάλα έσοδα, ο στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε το καλύτερο προϊόν για να εμπλουτίζει τις ζωές των ανθρώπων. Θέλουμε να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους”.

 

Ο Tim Cook τόνισε ότι η Apple θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Apple είναι η πλουσιότερη εταιρεία στον κόσμο και πουλάει τα προϊόντα της με περιθώριο κέρδους σχεδόν 40%, το υψηλότερο από όλους τους κατασκευαστές smartphones.

 

Link.png Site: PhoneArena
Link.png Site: ']ABC News