Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει λέει ο σοφός λαός και σ'αυτό δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η τεχνολογία Touch ID την οποία ενσωματώνει η Apple στο νέο iPhone 5s.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος υπάρχει κάτω από το κεντρικό κουμπί του iPhone 5s και βοηθάει στο ξεκλείδωμα της συσκευής και στην αγορά εφαρμογών από το App Store χωρίς ο χρήστης να εισάγει κωδικούς.

 

Η γερμανική ιστοσελίδα Chaos Computer Club υποστηρίζει ότι μπόρεσε να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας της τεχνολογίας Touch ID, με το να δημιουργήσεις ένα πιστό αντίγραφο του δακτυλικού αποτυπώματος με συγκεκριμένο τρόπο. Όπως δηλώνει μέλος της ομάδας που προχώρησε στο hacking, «στην ουσία το iPhone διαθέτει απλά ένα αισθητήρα με μεγαλύτερη ανάλυση από τους υπόλοιπους της αγοράς οπότε αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να αυξήσουμε την ανάλυση της δικής μας αντιγραφής».

 

 

Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη αν και χρειάζεται ο επίδοξος hacker να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο υλικό. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένας laser εκτυπωτής, διαφανή φύλλα και διάφορα άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται αρκετό καιρό για αντίστοιχες προσπάθειες με παρόμοιους αισθητήρες.

 

Τη σύντομη διαδικασία μπορούμε να τη δούμε στο παραπάνω βίντεο ενώ όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Chaos Computer Club για κάθε ενδιαφερόμενο. Πάντως ο συγκεκριμένος τρόπος παραβίασης της ασφάλειας του Touch ID προϋποθέτει ότι ο επίδοξος hacker έχει πρόσβαση στο αρχικό δακτυλικό αποτύπωμα.

 

Link.png Site: http://www.ccc.de/en/updates/2013/ccc-breaks-apple-touchid[/url]']Chaos Computer Club