Η συζήτηση για την κυκλοφορία στη χώρα μας των νέων iPhone που ανακοίνωσε χθες η Apple έχει ήδη ξεκινήσει και με βάση τις ανακοινώσεις των Vodafone και Cosmote μπορούμε να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Σε ξεχωριστά δελτία τύπου, η Vodafone και η Cosmote καλωσορίζουν τα νέα iPhone και ανακοινώνουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία προπαραγγελιών όπως γίνεται άλλωστε τα τελευταία χρόνια με κάθε νέο iPhone. Μάλιστα η Cosmote αναφέρει και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως ότι το 1ο εξάμηνο του 2013, πάνω από το 50% των συσκευών που διέθεσε το δίκτυο της, ήταν smartphones ενώ περισσότερες από 700.000 συσκευές πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά. Όσοι αναρωτιέστε πόσα iPhone αντιστοιχούν σε αυτά τα νούμερα η Cosmote αναφέρει ότι οι πωλήσεις όλων των iPhone ξεπέρασαν το 10% επί των συνολικών πωλήσεων των smartphones στη χώρα μας.

 

Καμία πάντως ανακοίνωση δεν αναφέρει τις τελικές τιμές με τις οποίες θα διατεθούν οι συσκευές ενώ για το πότε αυτό θα γίνει όλες οι πληροφορίες υποδεικνύουν τα μέσα Οκτωβρίου και συγκεκριμένα την 18η Οκτωβρίου ως την πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας και για τα δύο μοντέλα.

 

Για τις τιμές πάντως μπορούμε να προχωρήσουμε σε ασφαλή πρόβλεψη με βάση την πρόσφατη ιστορία αλλά και ρίχνοντας μια ματιά στη γειτονιά μας. Για όσους θυμούνται, το προηγούμενο μοντέλο διατέθηκε στη χώρα μας στην πιο ακριβή τιμή της Ευρώπης και δύσκολα κάτι τέτοιο θα αλλάξει φέτος με βάση και την αύξηση τιμής του iPhone 5s με βάση τον προκάτοχο του.

 

Η Γερμανία και η Γαλλία είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα κυκλοφορήσει το iPhone 5s, 20 ευρώ πιο ακριβό από το περσινό μοντέλο και συγκεκριμένα από τα €679 στα €699 για το μοντέλο των 16 GB, €799 για τα 32 GB και €899 για τα 64 GB. Αν ισχύσει η ίδια αύξηση και στη χώρα μας των €30, τότε μόνο η τιμή του μοντέλου με τα 16 GB θα φτάσει στα €769 από τα €739 πέρσι.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή των £549.00 που έχει ανακοινωθεί για το iPhone 5s των 16 GB είναι £20 πιο ακριβή από το iPhone 5 ενώ το μοντέλο των 32 GB κοστίζει φέτος £30 πιο ακριβά από πέρσι.

Όσον αφορά για το ολοκαίνουριο iPhone 5c, η τιμή του στη Γερμανία και τη Γαλλία για το μοντέλο των 16 GB έχει οριστεί στα €599 και για το μοντέλο των 32 GB στα €699.