Το 2016 ανακοινώθηκαν σημαντικές συσκευές από αρκετούς κατασκευαστές, αλλά υπήρξε μόνο ένας μεγάλος νικητής όσον αφορά στο “κέρδος” και αυτός δεν ήταν άλλος από την Apple.

Η Αμερικάνικη εταιρεία καρπώνεται την μερίδα του λέοντος στα συνολικά λειτουργικά κέρδη, με $44,9 δισεκατομμύρια από τα $53,7 δισεκατομμύρια συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Apple κατασκεύασε και λανσάρισε το πρώτο της αδιάβροχο smartphone, ανέβασε την τιμή του και από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη τακτική λειτούργησε, αφού απέφερε μεταξύ άλλων στην εταιρεία $44,9 δισεκατομμύρια σε λειτουργικά κέρδη, πολύ περισσότερα από την 2η στην κατάταξη Samsung, με λειτουργικά κέρδη $8,3 δισεκατομμυρίων.

 

Αναμφισβήτητα, ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος για την Κορεάτικη εταιρεία, αν δεν είχε αποσύρει από την αγορά το Galaxy Note7, για τα γνωστά προβλήματα που προκάλεσε με την εκρηκτική συμπεριφορά του.

 

Το Top 5 συμπληρώνεται από τρεις Κινέζικες εταιρείες – Huawei, Oppo και Vivo, αλλά η συμμετοχή τους στα κέρδη ήταν πενιχρή, με 1,6%, 1,5% και 1,4% στα κέρδη σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Link.png Site: GSMArena