Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρθηκε από τη δικαστική διαμάχη με την Apple, ισχυριζόμενο ότι ένας τρίτος τους βοήθησε να αποκτήσουν πρόσβαση στο iPhone 5C, το οποίο τρέχει iOS 9, του Syed Rizwan Farook.

Αυτή την εβδομάδα, ο director του FBI James Comey έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση αγόρασε ένα "εργαλείο", το οποίο της επέτρεψε το hacking της συσκευής. Ο Comey δεν προσδιόρισε πάντως εάν η μέθοδος υπήρχε ήδη ή εάν κατασκευάστηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με την εκκίνηση της δικαστικής διαμάχης.

 

Ο Comey πρόσθεσε επίσης ότι το εν λόγω εργαλείο λειτουργεί με έναν μικρό αριθμό συσκευών, στις οποίες φυσικά περιλαμβάνεται το iPhone 5C. Σύμφωνα όμως με το CNN, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προσφέρει πρόσβαση σε συσκευές όπως το iPhone 5S και νεότερες.

 

Όπως είναι αναμενόμενο, το FBI δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ατόμων που δημιούργησαν το συγκεκριμένο εργαλείο. Ο Comey δήλωσε ότι γνωρίζει αρκετά για τους ανθρώπους που του έδωσαν το εργαλείο, ότι τα κίνητρά τους είναι ανάλογα με του FBI και ότι θα φροντίσουν, ώστε να μην πέσει σε λάθος χέρια το εργαλείο αυτό.

 

Η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να αποκαλύψει στην Apple τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε πρόσβαση στη συσκευή, καθώς ο Comey δηλώνει ότι, εάν η Apple το μάθει, θα φροντίσει να το επιδιορθώσει και επομένως, το FBI θα χάσει το εργαλείο αυτό. Ωστόσο, το FBI έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει μέλη του κογκρέσου, αναφορικά με τον τρόπο που απέκτησε πρόσβαση στο iPhone.

 

Link.png Site: Engadget