Η νέα ναυαρχίδα της Apple το iPhone 5S φαίνεται να έχει τις διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με το οικονομικότερο μοντέλο 5C, καταλαμβάνοντας ποσοστό 64% επί των συνολικών πωλήσεων iPhone, με το αντίστοιχο ποσοστό του 5C να φτάνει μόλις το 27% και του iPhone 4S στο 9%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Consumer Intelligence Research Partner, από τα δεδομένα της οποίας προκύπτει ότι η νέα σειρά του iPhone 5C αν και ικανοποίησε αρκετούς καταναλωτές που ζητούσαν πολυχρωμία στα μοντέλα της Apple, δεν πούλησε το ίδιο καλά όσο το 4S όταν ανακοινώθηκε το iPhone 5. Είναι πολύ πιθανό πάντως η ψαλίδα των δύο νέων μοντέλων να κλείσει σύντομα, καθώς το iPhone 5S αν και σε ελάχιστες ποσότητες αποκτήθηκε από αρκετούς φανατικούς φίλους του iPhone, ενώ το 5C αναμένεται να αποκτηθεί από περισσότερους "mainstream" καταναλωτές στο επόμενο διάστημα .

 

Την περασμένη εβδομάδα αναφορές έκαναν λόγο για μείωση της παραγωγής του iPhone 5C στο μισό, δηλαδή στα 150.000 κομμάτια τη μέρα χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις συσκευές που βρίσκονται σε απόθεμα. Η κυκλοφορία των δύο μοντέλων iPhone 5S και 5C έγινε τον περασμένο μήνα, με την εταιρεία να ανακοινώνει 9 εκατομμύρια πωλήσεις σε ένα σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να ξεχωρίζει τους αριθμούς ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

 

Τα iPhone 5S και 5C αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους και στη χώρα μας στις 25 Οκτωβρίου.

 

Link.png Site: http://www.macrumors.com/2013/10/14/iphone-5s-reportedly-outselling-iphone-5c-two-to-one-since-launch/[/url]']Macrumors