Οι προσπάθειες της Apple να βελτιώσει τις φωτογραφικές δυνατότητες τoυ iPhone φαίνεται πως δεν περιορίζονται στην προσθήκη τριπλής κύριας κάμερας.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της σύστημα κάμερας 3D που θα χρησιμοποιεί έναν σαρωτή λέϊζερ για τη συλλογή πληροφοριών που σχετίζονται με το βάθος, αλλά σε αρκετά μεγαλύτερες αποστάσεις από το σύστημα «infrared dot projection» που χρησιμοποιείται στο Face ID των σημερινών συσκευών iPhone.

Το νέο hardware με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας θα καταστήσει δυνατή τη μέτρηση διαστάσεων με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ αναμένεται να βοηθήσει και στη λήψη φωτογραφιών με ενεργοποιημένη τη λειτουργία «πορτραίτου», που σήμερα βασίζεται στο λογισμικό για την ανίχνευση αντικειμένων που βρίσκονται στο προσκήνιο. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνική Sony για να δοκιμάσει αισθητήρες σύμφωνα με πληροφορίες.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε ενδεχομένως να δούμε τις πρώτες laser-assisted συσκευές iPhone από το 2020. Η εταιρεία επιθυμούσε το hardware upgrade να είναι έτοιμο το 2019 για τα επερχόμενα μοντέλα iPhone ωστόσο για άγνωστους λόγους καθυστέρησε την ανάπτυξη του. Φέτος, όσοι αναβαθμίσουν τη συσκευή τους με ένα νέο iPhone θα πρέπει να «συμβιβαστούν» με άλλου τύπου αναβαθμίσεις (π.χ την ύπαρξη τριπλής κύριας κάμερας).

Εκτός από την τριπλή κύρια κάμερα, το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο φέτος θα διαθέτουν βελτιωμένο σύστημα Face ID αλλά και υποδοχή USB-C στην θέση της Lightning.

Μέσα στο 2019 επίσης, η Apple σχεδιάζει να ανακοινώσει αναβαθμισμένες εκδόσεις του απλού iPad και του iPad mini. Όσον αφορά στο iOS, ετοιμάζονται κάποιες τύπου «Mojave» προσθήκες, όπως ένα «dark mode» (ιδανικό για εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στη τεχνολογία OLED σε όσες συσκευές έχουν τέτοιας τεχνολογίας οθόνη), μία νέα home screen για τα iPad, βελτιωμένη διαχείριση αρχείων κ.ά.

Engadget

  • Like 3