Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου Bloomberg, η Apple έχει ήδη επιλέξει τους προμηθευτές με τους οποίους θα συνεργαστεί για την προμήθεια των LTE modems, με τα οποία θα εξοπλίσει τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να εφοδιάσει τις συσκευές της με τσιπ από δύο διαφορετικούς κατασκευαστές, με την Intel να αναλαμβάνει τα μοντέλα του αμερικανικού παρόχου τηλεπικοινωνιών AT&T, καθώς και τα μοντέλα που θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά, ενώ η Qualcomm (αποκλειστικός προμηθευτής της Apple τα τελευταία έτη) θα αναλάβει τις συσκευές της Verizon Communications και αυτές που θα διατεθούν στην αγορά της Κίνας.

 

Εκτιμάται ότι η AT&T θα διοχετεύσει στην αγορά περίπου 22 εκατομμύρια iPhone συσκευές, συνολικά μέσα στο 2016, ενώ για το 2017 οι πωλήσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 23 εκατομμύρια - σύμφωνα με τον Walt Piecyk, αναλυτή της εταιρείας BTIG LLC. Η Verizon, η οποία διαθέτει μικρότερη βάση χρηστών, αναμένεται να διοχετεύσει 21 εκατομμύρια iPhones μέσα στο 2016 και περίπου 22 εκατομμύρια την επόμενη χρονιά.

 

Σημειώστε ότι το 2015 η Apple κατάφερε να πουλήσει 231 εκατομμύρια συσκευές και η συμφωνία με την Intel (η οποία πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη SoCs για smartphones, πληρώνοντας και το ανάλογο οικονομικό τίμημα) θεωρείται μεγάλη νίκη της δεύτερης, η μετοχή της οποίας - μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας - γνώρισε μία μικρή αύξηση της τάξεως του 0.6%.

 

Παρόλα αυτά, ο Stacy Rasgon της Sanford C. Bernstein δηλώνει ότι τα τσιπ της Qualcomm, για τα οποία η γνωστή κατασκευάστρια ημιαγωγών αμείβεται κατ' εκτίμηση με $15 το κομμάτι (άρα μιλάμε συνολικά για 3.47 δισ. δολάρια όσον αφορά το 2015), παραμένουν ισχυρότερα και ταχύτερα από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της Intel.

 

Ο Steve Mollenkopf (CEO, Qualcomm) δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς και άλλοι μεγάλοι πελάτες της εταιρείας του (βλ. Samsung) προμηθεύονται ανταλλακτικά από διαφορετικούς κατασκευαστές, ενώ τόνισε ότι οι πωλήσεις της Qualcomm θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

 

Link.png Site: Bloomberg