Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προσαρμόζει αυτή τη περίοδο τις παραγγελίες παραγωγής λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων και των τριών μοντέλων iPhone που παρουσίασε φέτος (και όχι μόνο του iPhone XR όπως αναφέρθηκε από ορισμένες ιστοσελίδες).

Όσον αφορά στο iPhone XR, η Apple ζήτησε από τις εταιρείες Foxconn και Pegatron να διατηρήσουν τις 45 γραμμές παραγωγής, και να μην επεκτείνουν τον αριθμό τους στις 60 όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω της χαμηλότερης των προσδοκιών ζήτησης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Apple πήρε την απόφαση να γίνουν προσαρμογές στην παραγωγή πριν από λίγες εβδομάδες όταν και έκανε γνωστά -προκαλώντας σοκ στους επενδυτές- τα απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα ζήτησης για τις νέες συσκευές της. Αφού έγιναν προσαρμογές στην παραγωγή του iPhone XR, η εταιρεία με έδρα το Cupertino επανεξέτασε και τις παραγγελίες της για τα iPhone XS και iPhone XS Max. Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι το λανσάρισμα των τριών νέων συσκευών iPhone φέτος αποδείχτηκε δίκοπο μαχαίρι για την εταιρεία και έφερε αναστάτωση στην εφοδιαστική της αλυσίδα, αφού στάθηκε αδύνατο να προβλεφθεί η ζήτηση για όλες τις συσκευές, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να υπολογιστεί σωστά ο ακριβής αριθμός των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή.

Η Apple λοιπόν βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να εκτιμήσει τους αριθμούς των συσκευών iPhone, και να ρυθμίσει καταλλήλως επομένως τη στρατηγική της. Οι διακοπές των Χριστουγέννων πάντως πλησιάζουν, και δεν αποκλείεται να ανέβουν οι αριθμοί των πωλήσεων πριν το τέλος του 2018.

GSMArena