Σύμφωνα με πηγή της ιστοσελίδας Cult of Mac που προέρχεται από το εσωτερικό της Apple, η Αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστον το λανσάρισμα του iPhone 9 (γνωστού και ως iPhone SE2).

Το συνέδριο προγραμματιστών επίσης της εταιρείας, WWDC πρόκειται να ακυρωθεί, καθώς στην κομητεία της Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των χιλίων ανθρώπων λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα. Όμως το λανσάρισμα της συγκεκριμένης συσκευής, δεν οφείλεται μόνο στα μέτρα για τον κορωνοϊό και την ενδεχόμενη ακύρωση ή αναβολή τα εκδήλωσης για την ανακοίνωση του, αλλά και επειδή η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα καθώς τα εργοστάσια σε όλη την Κίνα παραμένουν κλειστά λόγω της επιδημίας (πανδημίας από σήμερα όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) του κορωνοϊού. Για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση όταν τα προϊόντα δεν είναι έτοιμα; δήλωσε η πηγή στην ιστοσελίδα Cult of Mac, και συμπλήρωσε «ότι επρόκειτο για μία απλή απόφαση».

To πιθανότερο είναι η Apple να κινείται με βάση κάποιο προσωρινό χρονοδιάγραμμα για το πότε είναι δυνατόν να ξεκινήσει η παραγωγή, όμως καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και αλλάζει σχεδόν καθημερινά, η εταιρεία δεν είναι δυνατόν να δεσμευτεί για μία ημερομηνία κυκλοφορίας και επομένως δεν έχει νόημα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις προϊόντων.

234124.jpg.ab10bd14ccb3ea6a26bd6be9135d054a.jpg

Η πηγή του Cult of Mac αναφέρθηκε μάλιστα σε δύο προϊόντα, υποθέτουμε στο iPhone 9 και στο νέο iPad Pro. Το πρώτο θα έχει σχεδιασμό επηρεασμένο από το iPhone 8 (με Touch ID κ.λπ) ενώ το δεύτερο αναμένεται μεταξύ άλλων να διαθέτει βελτιωμένη κύρια κάμερα (τρεις κάμερες, μία ευρυγώνια, μία υπερευρυγώνια και μία κάμερα με τηλεφακό καθώς και 3D ToF αισθητήρα). Κάποιοι πιστεύουν ότι το λανσάρισμα έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, καθώς σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η εκδήλωση για το λανσάρισμα ήταν να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου και αργότερα προγραμματίστηκε για τις 31 Μαρτίου. Η Apple βεβαίως δεν έχει αποστείλει προσκλήσεις για την εκδήλωση, οπότε και δεν χρειάζεται να ακυρώσει επισήμως την εκδήλωση.

GSMArena

  • Confused 2
  • Sad 1