Με το κουμπί οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν χειροκίνητα τη λειτουργία Macro απευθείας από την εφαρμογή της Κάμερας, χωρίς να περιορίζονται στην αυτόματη ενεργοποίησή της.

Η νέα δυνατότητα, προσθέτει στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max ένα εικονίδιο λουλουδιού, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Macro όταν ο αισθητήρας βρίσκεται κοντά σε ένα αντικείμενο.

Για να αποκτήσει αυτή τη δυνατότητα εναλλαγής ο χρήστης, θα πρέπει μέσα από τις Ρυθμίσεις της Κάμερας, να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Auto Macro. Στη συνέχεια, όταν είναι αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο, η λειτουργία εναλλαγής θα εμφανιστεί αυτόματα. Υπάρχουν επίσης νέες Ρυθμίσεις Διατήρησης (Preserve Settings) για τη λειτουργία Auto Macro.

Από προεπιλογή, το iPhone 13 Pro μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Macro όταν βρίσκεται αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία Macro ενεργοποιείται μερικές φορές σε ανεπιθύμητες περιστάσεις. Η νέα δυνατότητα είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα εφαρμογή στο iOS 15.1, όπου οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής για να απενεργοποιήσουν εντελώς τη λειτουργία Macro αν θέλουν να την απενεργοποιήσουν προσωρινά.

Η δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.2 πρόσθεσε επίσης μια σειρά από άλλες βελτιώσεις, όπως Legacy Contacts, σάρωση χαμένων αντικειμένων Find My Lost item, Ασφάλεια Επικοινωνίας (Communication Safety) κι άλλα. Αυτές οι βελτιώσεις έρχονται επιπλέον των λειτουργιών της πρώτης έκδοσης iOS 15.2 beta, οι οποίες περιλαμβάνουν την Αναφορά Απορρήτου (App Privacy Report), τροποποιήσει στο Emergency SOS και μια επανασχεδιασμένη περίληψη ειδοποιήσεων (Notification Summary).