Η τελευταία beta του iOS επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το Face ID ακόμη κι όταν φορά μάσκα στο πρόσωπό του και χωρίς τη χρήση Apple Watch.

Η Apple αναφέρει ότι αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να αναγνωρίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά γύρω από το μάτι του χρήστη ούτως ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση και ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Εάν ο χρήστης επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα κατά τη ρύθμιση, θα χρειαστεί να σαρώσει ξανά το πρόσωπό του για να χρησιμοποιήσει το Face ID. Έπειτα, θα μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone ακόμη κι όταν φορά μάσκα.

Μέσα στις Ρυθμίσεις, υπάρχει μια νέα επιλογή «Use Face ID with a mask» που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί εάν ο χρήστης αλλάξει γνώμη ενώ υπάρχει και μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Add Glasses» και με την οποία η αναγνώριση στο Face ID γίνεται πιο ακριβής όταν ο χρήστης φορά γυαλιά και μάσκα ταυτόχρονα.

iphone-ksekleidoma-me-maska.jpg.f85b3e2107b5a3d171aed6ee80c53bc4.jpg

Η Apple προειδοποιεί μέσα στις Ρυθμίσεις ότι το Face ID είναι πιο ακριβές όταν έχει ρυθμιστεί μόνο για αναγνώριση πλήρους προσώπου. Για να λειτουργήσει το Face ID με μάσκα, πρέπει ο χρήστης να κοιτά τη συσκευή του για να το ξεκλειδώσει και δεν λειτουργεί όταν φορά γυαλιά ηλίου. Το Face ID με μάσκα μπορεί να επιβεβαιώσει πληρωμές Apple Pay και να χρησιμοποιηθεί αντί για σύνδεση με κωδικό πρόσβασης στις εφαρμογές που υποστηρίζουν Face ID, σε αντίθεση με την προηγούμενη λειτουργία του Apple Watch.

Φαίνεται ότι η λειτουργία Face ID με μάσκα απαιτεί iPhone 12 ή iPhone 13, καθώς η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για χρήστες iPhone 11 αυτήν τη στιγμή.

  • Like 13
  • Thanks 4