Η Apple βρήκε έναν τρόπο για να ενημερώνει ένα iPhone που βρίσκεται ακόμα στη συσκευασία του, με ένα σύστημα που επιτρέπει την εφαρμογή ενημερώσεων iOS σε συσκευασμένα smartphones που βρίσκονται εντός του Apple Store.

Ένα από τα προβλήματα της αγοράς hardware είναι ότι οι καταναλωτές συχνά ανακαλύπτουν ότι οι συσκευές τους χρειάζονται ενημέρωση λογισμικού κατευθείαν μόλις την ενεργοποιήσουν. Αυτό μπορεί να ισχύει και για συσκευές που μόλις κυκλοφόρησαν, όπως το iPhone 15, το οποίο χρειαζόταν μια ενημέρωση iOS 17.0.1 που έγινε διαθέσιμηπριν από την πραγματική κυκλοφορία της συσκευής στις 22 Σεπτεμβρίου.

Με αναφορά του στο "Power On" Newsletter του Bloomberg, ο Mark Gurman ισχυρίζεται ότι η Apple διαθέτει ένα σύστημα που μπορεί να ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα των iPhone πριν αυτά πωληθούν. Το σημαντικότερο είναι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να ανοιχτεί το κουτί. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι των Apple Stores θα τοποθετούν τα κλειστά και συσκευασμένα κουτιά των iPhone πάνω σε αυτή τη συσκευή που έχει μικρό σχήμα, προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωση του λογισμικού. Η συσκευή ενεργοποιεί ασύρματα το iPhone, εκτελεί την ενημέρωση λογισμικού και στη συνέχεια το απενεργοποιεί ξανά.

Αν και στο δημοσίευμα αναφέρονται μόνο τα iPhone, είναι εύλογο ότι η ιδέα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα του προιοντικού καταλόγου της Apple. Αναφέρεται ακόμα ότι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το νέο σύστημα πριν από το τέλος του 2023, φτάνει να προμηθευτούν το iPhone από ένα Apple Store.

Ο Gurman έδωσε ακόμα μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες συσκευές της Apple. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Apple σχεδιάζει να λανσάρει μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro headset, η οποία θα έχει στο εσωτερικό ένα chipset που θα προέρχεται από το iPhone (αντί για ένα τσιπ της σειράς M) ενώ θα εγκαταλείψει την εξωτερική οθόνη. Θα έχει επίσης λιγότερες εξωτερικές κάμερες και αισθητήρες. Η τιμή για αυτό το φθηνότερο Vision Pro θα κυμαίνεται "μεταξύ 1.500 και 2.500 δολαρίων".

  • Like 6
  • Thanks 2