Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στην αναθεώρηση της οδηγίας για τον ραδιοεξοπλισμό, σύμφωνα με την οποία η θύρα φόρτισης και η τεχνολογία ταχείας φόρτισης συγκεκριμένων κατηγοριών συσκευών θα πρέπει να ακολουθούν το πρότυπο USB-C.

Αυτό σημαίνει ότι η θύρα USB-C θα καταστεί η πρότυπη θύρα για όλα «τα έξυπνα τηλέφωνα, τις ταμπλέτες, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά κεφαλής, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός» ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Πριν δούμε την Apple να ακολουθεί τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία με το επόμενο μοντέλο iPhone κατά πάσα πιθανότητα (άλλωστε έχει ανανεώσει τη σειρά iPad προσθέτοντας υποδοχή USB-C στα περισσότερα νέα μοντέλα), ένας φοιτητής μηχανικής κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο iPhone στον κόσμο με υποδοχή USB-C.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο YouTube, ο Ken Pillonel έδειξε πως με πολλή δουλειά και αντίστροφη μηχανική μπορεί κάποιος να προσθέσει μία λειτουργική θύρα USB-C σε ένα σύγχρονο iPhone (ένα iPhone X στην προκειμένη περίπτωση). Σε μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog, o Ken Pillonel έγραψε ότι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του εγχειρήματος ήταν να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει τον τεχνολογίας Apple connector C94, ο οποίος αποτελεί ένα κύκλωμα που πουλάει σε άλλες εταιρείες για να δημιουργήσουν αξεσουάρ ή καλώδια Lighting κ.ά.

Τελικά, ο φοιτητής κατάφερε να κολλήσει τον connector C94 σε μία πλακέτα-μετατροπέα και στην άκρη να συνδέσει μία υποδοχή USB-C. Οι προκλήσεις εντούτοις δεν σταμάτησαν σε αυτό το σημείο καθώς έπρεπε να βρει έναν τρόπο να χωρέσει όλα τα νέα εξαρτήματα στο αρκετά περιορισμένο σε χώρο εσωτερικό του iPhone. Τελικά, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αντίστροφη μηχανική της πλακέτας του C94.

Στο τέλος, ο Ken Pillonel ανταμείφθηκε για τη σκληρή δουλειά και την επιμονή του αφού κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο iPhone με μία λειτουργική υποδοχή USB-C, μέσω της οποίας μπορούσε να πραγματοποιηθεί τόσο η φόρτιση της συσκευής όσο και μεταφορά δεδομένων. Δυστυχώς, τα βήματα που ακολούθησε για να πετύχει τον στόχο του είναι πολύπλοκα για τον μέσο χρήστη ωστόσο τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι η μετατροπή μπορεί να γίνει.

 

  • Like 2
  • Thanks 1