Η Apple προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στη γκάμα των προϊόντων της, τερματίζοντας την πώληση του iPhone 13 Mini, το τελευταίο από τα μικρότερα σε μέγεθος smartphone της.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε την Τρίτη στα πλαίσια παρουσίασης του iPhone15, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής των iPhone σε μίνι μέγεθος.

Η τρέχουσα σειρά περιλαμβάνει πλέον τα iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 14, iPhone 13 και την τρίτη γενιά του iPhone SE (2022). Το iPhone 12 Mini, ένα smartphone με οθόνη 5,4 ιντσών που παρουσιάστηκε το 2020, ήταν το πρώτο του είδους του για τη δημοφιλή σειρά. Παρά την απήχησή του σε ορισμένους χρήστες, φαίνεται ότι δεν είχε απήχηση σε μεγάλη μάζα των καταναλωτών.

Ένας πιθανός λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 12 Mini, η οποία ήταν σημαντικά μικρότερη από εκείνη του iPhone 12. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες βρήκαν το μέγεθος της οθόνης πολύ μικρό για τα γούστα τους.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, η Apple αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή του iPhone 12 Mini κατά 70%, μια σίγουρα εντυπωσιακά αρνητική εξέλιξη. Κατά συνέπεια, δεν αποτέλεσε έκπληξη η απόφαση της Apple να μην παρουσιάσει πέρυσι ένα iPhone 14 Mini. Αυτό άφησε στους πιθανούς αγοραστές μόνο μία επιλογή, το iPhone 13 Mini του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, όσοι προτιμούν smartphone με μικρότερη οθόνη και μέγεθος, μπορούν ακόμα να βρουν το iPhone 13 Mini από τρίτους λιανοπωλητές. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά μικρά Android smartphones στην αγορά, καθώς και το οικονομικά προσιτά iPhone SE τρίτης γενιάς. Το τελευταίο έχει ακόμη μικρότερη οθόνη 4,7 ιντσών από το Mini, αλλά στερείται χαρακτηριστικών όπως οι διπλές κάμερες, το MagSafe, υποστήριξη με δίκτυα 5G και το Face ID.
 

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 5