Σύμφωνα με εκτίμηση του γνωστού αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος γενικότερα είναι πολύ καλά πληροφορημένος για τις μελλοντικές συσκευές της Apple, το iPhone 15 Pro δεν πρόκειται να διαθέτει πλήκτρα τύπου «solid state» -όπως έλεγαν παλαιότερες φήμες- εξαιτίας «άλυτων τεχνικών ζητημάτων (που προέκυψαν) λίγο πριν την μαζική παραγωγή». Πλέον, ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι τουλάχιστον το iPhone 16 Pro, τα πλήκτρα στη συσκευή θα έχουν παραδοσιακό σχεδιασμό.

Η αλλαγή στα σχέδια έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους τεχνολογικούς αναλυτές Jeff Pu και Shelly Chou. Οι δύο αναλυτές, σε μία σημείωση για την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities, εκτιμούν ότι τα κουμπιά «στερεάς ή σταθερής κατάστασης» πρόκειται να καθυστερήσουν, λόγω «απροσδιόριστων τεχνικών προβλημάτων με τον σχεδιασμό» τουλάχιστον μέχρι το 2024 όταν και θα κάνει την εμφάνιση της στην αγορά η σειρά iPhone 16. Σε αντίθεση λοιπόν με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, τα μοντέλα iPhone 15 Pro δεν θα εξοπλίζονται με δύο επιπλέον «Taptic Engines» αλλά με πλήκτρα που ακολουθούν τον παραδοσιακό σχεδιασμό.

Με τον σχεδιασμό «σταθερής κατάστασης», τα κουμπιά στο iPhone 15 Pro δεν μετακινούνται όταν πατιούνται με τις δύο απτικές μηχανές να παρέχουν την απτική ανάδραση που προσομοιώνει την αίσθηση της κίνησης, σαν περίπου αυτή που γνωρίσαμε στο πλήκτρο «Home» με τη παρουσίαση του iPhone 7 και το Force Touch στα νεότερα MacBook.

Είχε επίσης κυκλοφορήσει η φήμη ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα εξοπλίζονται με ένα μακρύτερο και μεγαλύτερο ενιαίο κουμπί για την ένταση με τον διακόπτη Ring/Silent να μετατρέπεται σε ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών που θα μπορούσε να εξατομικευθεί/προσαρμοστεί ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης επίσημης πληροφόρησης δεν είναι ακόμη σαφές αν η Apple πρόκειται να προχωρήσει με τις συγκεκριμένες αλλαγές. Η σχεδίαση των κουμπιών πάντως, αν θα είναι παραδοσιακά δηλαδή ή σταθερής κατάστασης λογικά δεν επηρεάζει τα σχέδια της εταιρείας. Παρόλα αυτά, το πιθανότερο είναι η εταιρεία να επιλέξει να παραμείνει ο σχεδιασμός με τα δύο πλήκτρα για την ένταση του ήχου και τον κλασικό διακόπτη Ring/Silent τουλάχιστον μέχρι την παρουσίαση του iPhone 16 Pro το επόμενο έτος.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone 15 Pro τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Φημολογείται ότι η νέα σειρά iPhone θα διαθέτει πλαίσιο από τιτάνιο, θύρα USB-C, επεξεργαστή A17 Bionic, λεπτότερα πλαίσια γύρω από την οθόνη, ταχύτερο Wi-Fi 6E και αυξημένο μέγεθος μνήμης RAM.

  • Like 3