Με την επίσημη ανακοίνωση από την Apple για τη νέα σειρά iPhone 15 να πλησιάζει, έχουν κυκλοφορήσει ήδη αρκετές φήμες και διαρροές για να τις συλλέξουμε σε ένα άρθρο και πέρα από την αναμενόμενη υποδοχή USB-C, οι φίλοι της Apple και του iPhone έχουν μερικά ακόμη πράγματα να περιμένουν.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά smartphone του iPhone 15 αυτόν τον Σεπτέμβριο με την πιο αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά να είναι η υποδοχή USB-C, η οποία πρόκειται να διαδεχτεί την εξειδικευμένη υποδοχή Lightning της Apple για τη φόρτιση των νέων συσκευών της εταιρείας και τη μεταφορά δεδομένων. Η αλλαγή, που αναμφισβήτητα δεν επιθυμούσε η Apple, έρχεται για να συμμορφωθεί η εταιρεία με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί από όλους τους κατασκευαστές να μεταβούν στην υποδοχή USB-C έως το 2026. Η Apple έχει ήδη κάνει τη μετάβαση στην υποδοχή USB-C εντωμεταξύ με το iPad Pro.

iPhone 15 rumours_1.jpg

Μία ακόμα αλλαγή έχει να κάνει με το περιθώριο (bezel) που μεσολαβεί μεταξύ του πάνελ της οθόνης και του μεταλλικού πλαισίου της συσκευής και το οποίο αναμένεται να είναι σημαντικά λεπτότερο, τουλάχιστον στις εκδόσεις «Pro» του iPhone 15. Επί του παρόντος, δεν είναι βέβαιο ότι η Apple θα ακολουθήσει την ίδια λογική και για τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Phone Arena, τα μοντέλα «Pro» λέγεται ότι θα λανσαριστούν με περιθώριο που σε πάχος δεν θα ξεπερνά το 1,5 mm, χαρακτηριστικό που για πρώτη φορά βλέπουμε σε συσκευή iPhone. Η Apple αναμένεται να επέμβει και στο μεταλλικό πλαίσιο καθιστώντας το περισσότερο «καμπυλωτό» προς το πίσω μέρος του (σκεφτείτε το γράμμα «j» για να πάρετε μία μικρή ιδέα) ώστε να κάνει το «κράτημα» περισσότερο άνετο.

Με το λανσάρισμα του iPhone 14 πέρυσι, ένα χαρακτηριστικό που έκανε την εμφάνιση του μόνο στις εκδόσεις «Pro» ήταν το Dynamic Island. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που «ενοποιεί» τις εγκοπές στις συσκευές iPhone 14 Pro και Pro Max για να προβάλει «ειδοποιήσεις» στον χρήστη. Αυτή η δυνατότητα αναμένεται να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων iPhone 15. 

apple-iphone-14-phones21.webp

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει iPhone πιθανότατα κάποια στιγμή ενεργοποίησε κατά λάθος τον διακόπτη σίγασης (με αποτέλεσμα να μην ακούει τις κλήσεις ή να μην καταλαβαίνει ηχητικά τις ειδοποιήσεις). Αν και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό, η Apple πρόκειται να επέμβει στη λειτουργία του, αντικαθιστώντας τον, τουλάχιστον στις συσκευές «Pro» με ένα νέο κουμπί που θα ονομάζεται «Action Button» και θα λειτουργεί όπως αυτό στο Apple Watch Ultra. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να εξατομικεύσουν ώστε να εκτελεί ποικιλία από διαφορετικές λειτουργίες. Προς το παρόν, λέγεται ότι τα iPhone 15 και 15 Plus θα διατηρήσουν το διακόπτη σίγασης. Η εταιρεία λέγεται επίσης ότι αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων για τις συσκευές της ενώ το iPhone Pro Max αναμένεται να διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο «camera bump».

  • Like 5