Η Apple χρησιμοποίησε οθόνη τεχνολογίας OLED για πρώτη φορά πέρυσι με το iPhone X και σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τη Ν.Κορέα, η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στην California, θα έχει ολοκληρώσει πλήρως την μετάβαση στην τεχνολογία OLED το 2019.

Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μετά την παρουσίαση των δύο συσκευών iPhone με οθόνη OLED φέτος (ένα οικονομικότερο μοντέλο θα διαθέτει σύμφωνα με φήμες οθόνη τεχνολογίας LCD IPS). Μόλις κυκλοφόρησαν τα παραπάνω νέα, η JDI (Japan Display Inc.) που είναι ο σημερινός προμηθευτής οθονών LCD IPS της Αμερικάνικης εταιρείας είδε την αξία της μετοχής της να πέφτει κατά 10% μέχρι το τέλος της μέρας. Σήμερα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές οθονών τεχνολογίας OLED είναι οι LG Display και Samsung Display. Σύμφωνα με ειδικούς, αν η πλήρης γκάμα των συσκευών iPhone της Apple εξοπλιστεί με οθόνες τεχνολογίας OLED, τότε αυτή η τάση ενδέχεται να εξαπλωθεί και στις mid-range συσκευές του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η μέση τιμή τους.

Η Japan Display δεν παράγει πάνελ τεχνολογίας OLED ωστόσο σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2019 αν βρεθούν επενδυτικά κεφάλαια για την εκκίνηση μίας τέτοιας γραμμής παραγωγής. O επικεφαλής αναλυτής της αγοράς από την εταιρεία Securities Japan, Masayuki Otani, δήλωσε στο Reuters ότι η Ιαπωνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την παροχή υποστήριξης στην Japan Display, αλλά η τελευταία φαίνεται πως έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό όσον αφορά στα σχέδια της για την κατασκευή οθονών τεχνολογίας OLED.

Ένας άλλος αναλυτής από την εταιρεία Shinyoung Securities δήλωσε ότι η μετάβαση στην τεχνολογία OLED θα βοηθήσει την Apple να μοιράσει την παραγωγή σε διαφορετικούς προμηθευτές και εργοστάσια, κάτι που θα μειώσει το κόστος των οθονών της συγκεκριμένης τεχνολογίας ενώ παράλληλα η διανομή των συσκευών θα γίνει αποτελεσματικότερη και ταχύτερη, ουσιαστικά εξαλείφοντας τις περιόδους αναμονής, σαν αυτή που συναντήσαμε με το λανσάρισμα του iPhone X τον Νοέμβριο του 2017.

GSMArena