Όλα τα μοντέλα iPhone του 2020 θα χρησιμοποιούν οθόνες OLED, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα, οι ακριβότερες εκδόσεις ίσως έχουν καλύτερη OLED τεχνολογία σε σύγκριση με τη φθηνότερη.

Αυτή την περίοδο η Apple έχει δύο εκδόσεις με OLED οθόνη και μία έκδοση με LCD. Τα μοντέλα Pro έχουν OLED ενώ το οικονομικότερο εκ των τριών iPhone 11 έρχεται με LCD. Από τον επόμενο χρόνο όμως, αυτό θα αλλάξει.

Η τεχνολογία OLED έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις οθόνες LCD. Είτε μιλάμε για κατανάλωση ενέργειας είτε για απόδοση χρωμάτων, η OLED οθόνη υπερτερεί. Βέβαια, δεν είναι όλες οι OLED οθόνες πανομοιότυπα κατασκευασμένες. Καθώς Samsung και LG αποτελούν τους δύο βασικούς συνεργάτες της Apple όσο αφορά τις οθόνες, οι δύο εταιρείες δεν τις κατασκευάζουν απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με το ETNews, το κορυφαίο μοντέλο iPhone 2020 θα χρησιμοποιεί εύκαμπτη οθόνη OLED από τη Samsung. Ένα smartphone το οποίο θέλουν οι πληροφορίες να κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 5.4’’ και 6.7’’. Σε αυτές τις οθόνες, το επίπεδο ανίχνευσης αφής είναι ενσωματωμένο στην οθόνη αντί να αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι πάνω από αυτή.

Ήδη η Samsung Display προμηθεύει τη Samsung Mobile με οθόνες Y-OCTA, για τις Android συσκευές της και υπήρχαν φήμες πως η Apple θα τις χρησιμοποιούσε για τα μοντέλα του 2019. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των οθονών Y-OCTA έχει να κάνει να με τη μείωση των στρωμάτων στο πάνελ, με αποτέλεσμα η οθόνη να είναι λεπτότερη και οικονομικότερη στην κατασκευή της.

Από την πλευρά της η Samsung προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία με την Apple, ώστε τα επόμενης γενιάς iPhone να χρησιμοποιούν οθόνες Y-OCTA, αν και για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι με τους οποίους διαπραγματεύονται οι δύο εταιρείες. Φυσικά, η Apple το σκέφτεται σοβαρά διότι η δυνατότητα να κατασκευάσει ένα ακόμη λεπτότερο smartphone είναι ένα δυνατό επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις.

Στον ορίζοντα πάντως η Apple έχει κι άλλα σχέδια που αφορούν τα δίκτυα 5G. Η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να διαθέσει τουλάχιστον ένα iPhone με υποστήριξη 5G, με τα πιο πιθανά σενάρια να έχουν να κάνουν με την έκδοση Pro. Και με τις αυξημένες ανάγκες του 5G σε επίπεδο κατανάλωσης, ενδεχομένως η Apple να επιστρατεύσει κάθε διαθέσιμη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου και της οθόνης Y-OCTA, ώστε η συσκευή να παραμείνει στο ίδιο μέγεθος όσο αφορά το πάχος ή ακόμη και λεπτότερη.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης το φθηνότερο μοντέλο iPhone 2020 με τις 6.1’’ να χρησιμοποιεί επίσης οθόνη OLED, με τεχνολογία όμως που θα είναι λιγότερο πολύπλοκη σε σύγκριση με τις Y-OCTA.

SlashGear