Η φημολογία περί της κυκλοφορίας του iPhone 5 της Apple στη χώρα μας λαμβάνει τέλος αφού οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν από τις εταιρείες με μια σημαντική αρνητική εξέλιξη, την τελική τιμή που θα διατεθεί η συσκευή.

Μέχρι στιγμής μόνο η Cosmote έχει επιβεβαιώσει με δελτίο τύπου επίσημα την ημερομηνία διάθεσης του iPhone 5 η οποία έχει οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου. Η Cosmote μαζί με τη Vodafone και την Wind έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια με κάθε νέο μοντέλο iPhone.

 

Μια δυσάρεστη όμως πρωτιά περιμένει τους Έλληνες καταναλωτές που σκέφτονται την αγορά του iPhone 5 αφού το smartphone της Apple θα διατεθεί στη χώρα μας με την πιο ακριβή τιμή από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι νέες τιμές αν τις συγκρίνουμε με το προηγούμενο μοντέλο είναι αυξημένες από 9 έως 10% αφού το iPhone 4s είχε κοστολογηθεί το Νοέμβριο του 2011 στα €669 για τo μοντέλο των 16gb, €789 για τα 32gb και €889 για τα 64gb.

 

Για αγορά χωρίς συμβόλαιο, το iPhone 5 των 16gb θα κοστίζει €739, των 32gb στα €859 και τέλος το μοντέλο των 64gb κοστολογείται στα €979. Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις τιμές του iPhone 5 σε διάφορα μεγάλα ευρωπαϊκά Apple Store ανά την Ευρώπη με την Ελλάδα να έχει την δυσάρεστη πρωτιά με την Ιταλία να ακολουθεί από κοντά.

 

image001nw.png

 

Link.png Site: Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος Cosmote | Wind | Vodafone