Παραδοσιακά η Apple συναντά σημαντικά προβλήματα με τις πωλήσεις του iPhone (και όχι μόνο) στην Ινδία, μια κατάσταση που δείχνει να επιδεινώνεται.

Αν και η εταιρεία ξεκίνησε να κατασκευάζει τα iPhone στη συγκεκριμένη χώρα προκειμένου να μειώσει σημαντικά την τιμή του στο εσωτερικό της χώρας,  όπως όλα δείχνουν έχει μακρύ δρόμο μπροστά της προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση.  Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έχει πουλήσει λιγότερο από 1 εκατομμύριο iPhone στο πρώτο μισό του 2018.

 Ως αποτέλεσμα των αναιμικών πωλήσεων,  τρία στελέχη της Apple έχουν ήδη αποχωρήσει από την εταιρεία στο πλαίσιο σημαντικής αναδιοργάνωσης που επιχειρείται.  Το ποσοστό της Apple στην Ινδία κυμαίνεται μόλις στο 2% ενώ το 2017 πουλήθηκαν σύμφωνα με έρευνα περίπου 3,2 εκατομμύρια  iPhone συνολικά.  Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο ρυθμός πωλήσεων έχει σημειώσει  σημαντική πτώση με την Apple να συναντά σημαντικό πρόβλημα στο να πιάσει τις περσινές επιδόσεις.

Η Ινδία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε πωλήσεις smartphone όμως οι υψηλοί φόροι που ισχύουν στη χώρα αυξάνουν το τελικό κόστος της συσκευής κατά 15 με 20%  σπρώχνοντας τους καταναλωτές σε πιο φθηνές προτάσεις και ειδικότερα σε αυτές των Samsung και Xiaomi.   Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η Apple ξεκίνησε να κατασκευάζει το iPhone 6s και το iPhone SE  στην Ινδία σε μία προσπάθεια μείωσης του κόστους αγοράς των συγκεκριμένων μοντέλων, όμως όπως φαίνεται η Apple θα χρειαστεί ακόμα  περισσότερο χρόνο προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση, μένοντας για την ώρα πίσω από τον ανταγωνισμό.

Η Ινδία μπορεί να αποτελέσει μία τεράστια ευκαιρία για την Apple με τον CEO της εταιρείας Tim Cook,  να δηλώνει κατά το παρελθόν ότι η εταιρεία του θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική.  Σημαντική πάντως εξέλιξη αποτελεί η επέκταση του 4G δικτύου στη χώρα καθώς και η αυξανόμενη μεσαία τάξη κάτι που μπορεί να σημαίνει περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράζουν μελλοντικά τα προϊόντα της Apple.  Παρά τις χαμηλές πωλήσεις, ο Cook ανέφερε τον περασμένο Μάιο ότι τα έσοδα της Apple που προέρχονται από την Ινδία σημείωσαν αύξηση και ρεκόρ για το πρώτο μισό του 2018.

TheVerge