Φαίνεται πως η προσφυγή σε μια "δοκιμασμένη" λύση δεν είναι τελικά και τόσο σοφή επιλογή.

Η νέα γενιά iPhone που παρουσίασε η Apple μπορεί να αντέξει μέσα στο νερό, σε βάθος έως έξι μέτρων, για έως και 30 λεπτά, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πράγματα μπορεί να πάρουν χειρότερη τροπή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, και το κινητό σας αρχίσει να εμφανίζει το μήνυμα που προειδοποιεί για "εντοπισμό υγρού", το να τοποθετήσετε τη συσκευή μέσα σε ένα σακουλάκι με ρύζι είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε.

Σε πρόσφατο έγγραφο υποστήριξης, το οποίο εντόπισε το Macworld, η Apple συστήνει να αποφεύγεται η τοποθέτηση ενός βρεγμένου iPhone μέσα σε ρύζι, με την ελπίδα πως έτσι θα στεγνώσει γρηγορότερα. Τα iPhone διαθέτουν μηχανισμό ενημέρωσης των χρηστών, εφόσον εντοπιστεί παρουσία υγρού στο καλώδιο φόρτισης ή τη συνδεδεμένη συσκευή. Η θύρα φόρτισης, είτε πρόκειται για USB-C, είτε για Lightning, απενεργοποιείται προσωρινά, έως ότου καλώδιο και συσκευή είναι στεγνά.

Αν στραφείτε στο διαδίκτυο, αναζητώντας τρόπους να γλιτώσετε το βρεγμένο iPhone σας, μια συνήθης πρόταση που συναντά κανείς σε πολλές και διάφορες ιστοσελίδες, είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε ρύζι. Όμως, η Apple προειδοποιεί, στο έγγραφο αυτό, ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στο να τρυπώσουν ψήγματα ρυζιού μέσα στη συσκευή, προκαλώντας σοβαρή ζημιά.

image.png.3a34ec84773e8734e5402d128faec68b.png

Ο τεχνολογικός κολοσσός, με έδρα το Κουπερτίνο, προειδοποιεί επίσης να μη χρησιμοποιηθεί εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένου αέρα, όπως και να αποφεύγεται η εισχώρηση κάποιου ξένου αντικειμένου στη θύρα φόρτισης, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας ή κάποιο βύσμα βαμβακιού. Προκειμένου να στεγνώσετε το iPhone σας, η Apple προτείνει να το χτυπήσετε ελαφρά πάνω στην παλάμη σας, με τη θύρα φόρτισης στραμμένη προς τα κάτω, ώστε να απομακρυνθεί τυχόν περίσσιο υγρό. Στη συνέχεια, η συσκευή προτείνεται να παραμείνει σε ξηρό χώρο, με ήπια ροή αέρα.

Νέα απόπειρα να φορτίσετε το iPhone σας θα πρέπει να γίνει αφού έχετε περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να παραμείνει ανενεργή η συσκευή για μεγαλύτερο διάστημα, προκειμένου να στεγνώσει πλήρως. Η Apple προτείνει επίσης να μην επιχειρήσετε να φορτίσετε τη συσκευή όσο είναι βρεγμένη, όμως υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης της προειδοποίησης που θα εμφανιστεί στην οθόνη του iPhone, εφόσον συντρέχει επείγουσα ανάγκη.

  • Thanks 1