Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα ενσωματώνουν το νέο A16 SoC (System-on-Chip) της Apple. Τα «απλά» μοντέλα, υποστηρίζει ο αναλυτής, θα διατηρήσουν το A15 Bionic στο εσωτερικό τους.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσω ενός tweet που μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του ο Ming-Chi Kuo, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα 6,1-ιντσών iPhone 14 Pro και 6,7-ιντσών iPhone 14 Pro Max θα ενσωματώνουν το νέο A16 SoC της Apple ενώ τα 6,1-ιντσών iPhone 14 και 6,7-ιντσών iPhone 14 Max θα διατηρήσουν το A15 Bionic SoC που βρίσκεται και στην υπάρχουσα σειρά iPhone 13.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες του Ming-Chi Kuo, τότε η Apple θα επιχειρήσει να διαφοροποιήσει περαιτέρω την «απλή» σειρά iPhone από την «επαγγελματική» (Pro). Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα στην κατασκευή και στην εφοδιαστική αλυσίδα που αναμένεται να εξακολουθούν να απασχολούν τη βιομηχανία μέχρι το τέλος ενδεχομένως του 2023, δεν μοιάζει απίθανο για την Apple να θέλει να προσφέρει κάθε νέα γενιά του A-series SoC με τα «Pro» μοντέλα και ένα χρόνο μετά να το προσφέρει στα «απλά» ή και στο iPhone SE.

Ο Ming-Chi Kuo επίσης πρόσθεσε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 αναμένεται να διαθέτουν 6GB RAM, ωστόσο τα απλά μοντέλα θα διαθέτουν μνήμη τύπου LPDDR4x και τα μοντέλα «Pro» θα διαθέτουν τύπου LPDDR5. Επί του παρόντος, τα iPhone 13 mini και iPhone 13 διαθέτουν 4GB RAM ενώ τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max διαθέτουν 6GB RAM. Η ποσότητα της μνήμης παραμένει αμετάβλητη από τη σειρά iPhone 12 όμως τώρα μαθαίνουμε από τον κ. Ming-Chi Kuo ότι η σειρά «Pro» μπορεί να διαθέτει ίδια ποσότητα μνήμης με την «απλή» σειρά iPhone 14 ωστόσο θα διαθέτει ταχύτερη μνήμη (η μνήμη LPDDR5 είναι έως και 1.5x ταχύτερη και έως και 30% ενεργειακά αποδοτικότερη). 

Ο ισχυρισμός πάντως του αναλυτή Ming-Chi Kuo έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του επίσης αναλυτή Jeff Pu της Haitong International Securities, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα διαθέτουν 8GB RAM, όση δηλαδή διαθέτουν και τα μοντέλα Samsung Galaxy S22. Ο Jeff Pu ωστόσο έχει «ανάμικτο» ιστορικό όσον αφορά τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις του για τα προϊόντα της Apple. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε με ακρίβεια ότι τα 16-ιντσών MacBook Pro και iPad Pro θα κυκλοφορούσαν με οθόνες mini-LED το 2021 ωστόσο είχε κάνει λάθος στην εκτίμηση του ότι η Apple θα κυκλοφορούσε προϊόντα HomePod με κάμερα 3D sensing το 2019.