Αν και έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο ωσότου η Apple αποφασίσει να διαθέσει το 4ης γενιάς iPhone SE (και αν) οι φήμες δεν… περιμένουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συσκευή χαμηλότερου κόστους της Αμερικάνικης εταιρείας θα έχει αρκετές ομοιότητες με την τρέχουσα γενιά (iPhone 14-series).

Το iPhone SE 4 θα διαθέτει επίσης ορισμένες ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κουμπιού «Action» που υποτίθεται ότι θα δούμε από τα φετινά iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Αν και δεν είναι επίσημο το παραμικρό, ανακαλύφθηκε κώδικας σε pre-release εκδόσεις του iOS 17 που υποδηλώνει ότι το νέο κουμπί «Action» θα αντικαταστήσει το κουμπί διπλής λειτουργίας (εναλλαγής από Ring σε Silent) που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος των υφιστάμενων μοντέλων iPhone. Ουσιαστικά, το κουμπί θα έχει παρόμοια λειτουργία με το κουμπί «Action» που υπάρχει στο Apple Watch Ultra αν και στις επερχόμενες συσκευές iPhone λέγεται ότι θα προσφέρει πολλαπλές λειτουργίες με δυνατότητα εξατομίκευσης (όπως το να ενεργοποιεί τον φακό ή να λειτουργεί σαν κλείστρο κάμερας).

Σύμφωνα με τον χρήστη του Twitter, Unknownz21 (@URedditor), το κουμπί «Action» είναι μία από τις αναβαθμίσεις που πρόκειται να διαθέτει το iPhone SE 4ης γενιάς. Επίσης, θα διαθέτει θύρα USB-C, κάτι που αναμενόταν λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία πλέον επιβάλλει τη συνδεσιμότητα USB-C για όλες τις φορητές συσκευές που φορτίζονται μέσω καλωδίου/ φορτιστή. Επίσης, παρόλο που ο σχεδιασμός του iPhone SE 4 αναμένεται να βασίζεται στο iPhone 14, θα διαθέτει μόνο μία κάμερα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστικό που συνάδει με την τρέχουσα γενιά iPhone SE, η οποία διαθέτει μια κάμερα 12 MP (f/1.8) στο πίσω μέρος (και μια selfie κάμερα ανάλυσης 7 MP στο μπροστινό μέρος). Η συσκευή επίσης θα διαθέτει Face ID. Άραγε η Apple θα διατηρήσει την «τιμή εκκίνησης» των $429 στις ΗΠΑ ή πρόκειται να αυξήσει σημαντικά την τιμή και του συγκεκριμένου μοντέλου μετά από τις φήμες που κυκλοφόρησαν και θέλουν τα νέα iPhone 15 να έχουν αυξημένο σημαντικά κόστος; Δυστυχώς, η κυκλοφορία του iPhone SE 4ης γενιάς δεν είναι σίγουρη για τις αρχές της νέας χρονιάς, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά προκειμένου να κυκλοφορήσουν περαιτέρω πληροφορίες. 

  • Thanks 1