Το νέο σύστημα που ετοιμάζει η Apple για τη μεταφορά δεδομένων σε σφραγισμένες συσκευές έχει προκαλέσει ήδη διάφορα σχόλια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πλησιάζει η στιγμή που θα παρουσιάσει η Apple το "Presto", το σύστημα που έχει αναπτύξει για τη μεταφορά δεδομένων σε καινούργιες, σφραγισμένες στο κουτί τους, συσκευές iPhone. Οι σχετικές φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν από τον περασμένο Οκτώβριο και έκαναν λόγο για μια συσκευή που παραπέμπει σε pad, πάνω στην οποία το προσωπικό των εξουσιοδοτημένων καταστημάτων θα μπορεί να τοποθετεί μια σφραγισμένη συσκευασία iPhone. Το σύστημα ενεργοποιεί ασύρματα τη νέα συσκευή, ενημερώνει το λογισμικό της, περνώντας την πιο πρόσφατη έκδοση και στη συνέχεια την απενεργοποιεί, όλα αυτά χωρίς να ανοιχτεί καθόλου το κουτί.

Το Presto διαθέτει επιμέρους θέσεις που μπορούν να υποδεχτούν έως και έξι συσκευασίες νέων iPhone ταυτόχρονα. Φέρει ενδείξεις που διασφαλίζουν ότι τα κουτιά είναι τοποθετημένα σωστά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Από τη στιγμή που τοποθετείται στη σωστή θέση μια σφραγισμένη συσκευασία, το iPhone που περιέχει θα χρειαστεί περίπου 15 με 30 λεπτά για να λάβει τις τελευταίες ενημερώσεις. Η iGen δημοσίευε καρέ από ένα βίντεο που εμφανίζει δύο συσκευές, τοποθετημένες τη μία πάνω στην άλλη:

apple-presto.webp.157ffdf1a6f2cfe9810ea338b9c9699f.webp

Το Presto αναπτύχθηκε από την ομάδα Backstage Operations της Apple, η οποία είναι αρμόδια για το σχεδιασμό εργαλείων για τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους των καταστημάτων λιανικής. Η εταιρία προχώρησε σε αυτή την επιλογή προκειμένου να αποφεύγει να διαθέτει στην αγορά λιανικής συσκευές με παρωχημένο λογισμικό. Λόγου χάρη, το iPhone 15 στάλθηκε στα καταστήματα με το iOS 17, όμως η Apple στο μεταξύ κυκλοφόρησε το iOS 17.0.1, πριν την επίσημη κυκλοφορία των νέων συσκευών. Η ενημέρωση ήταν απαραίτητη προκειμένου να διορθωθεί ένα ζήτημα που εμπόδιζε τη μεταφορά δεδομένων απευθείας από άλλη συσκευή iPhone στη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης της νέας συσκευής.

Η Apple φέρεται να ετοιμάζεται ώστε να έχει τη νέα αυτή τεχνολογία διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα λιανικής στην Αμερική έως τις αρχές του καλοκαιριού. Τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργείας του Presto.

  • Like 6