Το «Dark Mode» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του iOS 13, όμως επεκτείνει την διάρκεια της ζωής της μπαταρίας του iPhone; Εφόσον το iPhone διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED, η απάντηση είναι «ναι», σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησαν στο κανάλι PhoneBuff στο YouTube.

Στο κανάλι PhoneBuff χρησιμοποίησαν ρομποτικούς βραχίονες για να πραγματοποιήσουν ακριβώς όμοιες εργασίες/ λειτουργίες σε δύο συσκευές iPhone XS, με την μία να έχει ενεργοποιημένο το «Dark Mode». Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η περιήγηση στους χάρτες της Google ή σε αναρτήσεις στο Twitter ή στην παρακολούθηση βίντεο στο YouTube κ.ά.

ios13-iphone-xs-settings-display-brightness-dark-mode-animation.gif.a90ed8bfa6c7408eb67d2ee2bb6bc6e1.gif

Στο τέλος της δοκιμής, διαπιστώθηκε ότι όταν το iPhone XS που δεν χρησιμοποιούσε «Dark Mode» απενεργοποιήθηκε ενώ η άλλη συσκευή που έκανε χρήση της λειτουργίας «Σκούρα εμφάνιση» είχε ακόμη 30% περίπου μπαταρία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το τεστ δεν εξομοιώνει την πραγματική χρήση της συσκευής. Οι συσκευές είχαν ρυθμισμένη την φωτεινότητα περίπου στα 200 nits, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Επιπλέον, στο τεστ χρησιμοποιήθηκαν μόνο εφαρμογές που υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι εξαιτίας της διαφοράς της τεχνολογίας, η «Σκούρα εμφάνιση» έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση σε συσκευές με οθόνες OLED από ότι σε οθόνες LCD.

Engadget