Προσφέροντας λύση σε ένα καθημερινό πρόβλημα που πολλοί χρήστες αντιμετώπιζαν

Με το τελευταίο iOS 14.5, η Apple πρόσθεσε λύση για να ξεκλειδώνει εύκολα το iPhone όταν ο χρήστης φοράει μάσκα. Για την ώρα, όταν κάποιος φοράει μάσκα το Face ID δε λειτουργεί, απαιτώντας από τους χρήστες να εισάγουν κωδικό για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους.

Με το iOS 14.5 όμως, προστέθηκε νέα λειτουργία που επιτρέπει ξεκλείδωμα του iPhone μέσω Face ID, όταν υπάρχει σύνδεση με το Apple Watch, κάνοντας τη διαδικασία ευκολότερη και προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια. Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης έχει μαζί του το Apple Watch ξεκλειδωμένο και χρησιμοποιήσει το Face ID, το iPhone θα ξεκλειδώσει μετά από μερική αναγνώριση προσώπου.

Όταν ξεκλειδωθεί και το iPhone, ο χρήστης θα λάβει ειδοποίηση για πετυχημένη διαδικασία ξεκλειδώματος στο Apple Watch, όπως γίνεται και μεταξύ ενός Mac και Apple Watch. Η λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τον χρήστη, ενώ υπάρχει και επιλογή για κλείδωμα του iPhone μέσω Apple Watch. Παρόλα αυτά, αγορές μέσω του App Store και πληρωμές μέσω Apple Pay δε μπορούν να εγκριθούν μέσω Face ID και Apple Watch, οπότε θα απαιτείται ολική αναγνώριση μέσω Face ID ή εισαγωγή κωδικού ασφαλείας.

Τέλος, το iOS 14.5 προσθέτει και υποστήριξη για τα τελευταία Xbox και PlayStation χειριστήρια, υποστήριξη AirPlay 2 για Apple Fitness+, dual-SIM 5G και νέα λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης μέσω Siri.

  • Like 3
  • Thanks 1