Μία εικόνα που έκανε την εμφάνιση της στο Internet και αποτελεί τη σχηματική απεικόνιση της οθόνης του επερχόμενου iPhone 14 δείχνει δύο ασύμμετρες οπές στην οθόνη, μία στρογγυλή (circular) και μία σχήματος «κάψουλας» (pill-shaped).

Οι δύο συγκεκριμένες οπές αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις οθόνες των high-end συσκευών iPhone που θα παρουσιαστούν φέτος και θα αντικαταστήσουν την μεγάλη εγκοπή (notch). Η εικόνα διέρρευσε πρώτα στο Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo και αργότερα μοιράστηκε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα ο γνωστός leaker προϊόντων της Apple, Jon Prosser, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επιβεβαίωσε από δική του, ξεχωριστή πηγή, ότι η εικόνα είναι αυθεντική. Η εικόνα βεβαίως επιβεβαιώνει την πρόθεση της Apple να αντικαταστήσει την μεγάλη εγκοπή (notch) τουλάχιστον στις high-end συσκευές iPhone με δύο οπές καθώς δεν προτίθεται να αντικαταστήσει την τεχνολογία Face ID.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και o αναλυτής της Display Supply Chain Consultants και ειδικός στην αγορά των οθονών Ross Young, ο οποίος στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για αντικατάσταση του notch από δύο οπές, με τη μία να έχει στρογγυλό σχήμα και την άλλη σχήμα «κάψουλας».

Η διαφορά είναι ότι ο Ross Young υποστήριζε ότι η σχήματος κάψουλας οπή θα βρίσκεται στο κέντρο του άνω τμήματος της οθόνης, πράγμα που διαφέρει από την σχηματική απεικόνιση της οθόνης που διέρρευσε πρόσφατα. Λέγεται, ότι μόνο τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα διαθέτουν οθόνες με οπές καθώς οι δύο lower-end συσκευές iPhone 14 θα συνεχίσουν να διαθέτουν notch. Οι οθόνες αυτού του τύπου θα βρίσκονται σε όλη τη σειρά iPhone από το 2023 και μετά.

Πολλοί ειδικοί από τον τεχνολογικό χώρο και απλοί χρήστες ενδέχεται να… απογοητευτούν πάντως, καθώς περίμεναν από την Apple να ακολουθήσει μία λιγότερο συντηρητική ή προφανή προσέγγιση, τοποθετώντας όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία του Face ID κάτω από την οθόνη με στόχο να προσφέρει μία εμπειρία πλήρης οθόνης (full-screen design). Αυτό ωστόσο, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν άλλο αναλυτή, τον Ming-Chi Kuo αναμένεται να γίνει από το 2023.

Η νέα σειρά iPhone 14 αναμένεται να αποτελείται από τέσσερις συσκευές, με οθόνες 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών. Από άποψη σχεδιασμού, όλη η σειρά θα διαθέτει κάμερες που δεν θα εξέχουν σημαντικά ή θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της πλάτης. Επίσης λέγεται ότι θα διαθέτουν στρογγυλά κουμπιά για την αυξομείωση της έντασης του ήχου και διάταξη ηχείων όμοια με αυτή του iPhone 4.