Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά iPhone 13 και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo έκανε τις πρώτες «αποκαλύψεις» για το iPhone 14.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα iPhone 14 Pro μοντέλα θα διαθέτουν μία οπή στην οθόνη (punch-hole) για ανάγκες της εμπρόσθιας κάμερας ενώ η ευρυγώνια (κύρια) κάμερα θα βασίζεται κατά πάσα πιθανότητα σε αισθητήρα 48 MP (ενδεχομένως με 4-in-1 pixel binning; ).

Όπως γνωρίζουμε από αρκετές συσκευές της Samsung -κατά πρώτο λόγο- αλλά και αρκετές Κινέζικες συσκευές, ο σχεδιασμός οθόνης με οπή (punch hole) είναι λιγότερο «παρεμβατικός» όσον αφορά την εμπειρία θέασης (π.χ. βίντεο) από τον σχεδιασμό με εγκοπή (notch). Ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι το notch πρόκειται να απομακρυνθεί από τις επερχόμενες συσκευές iPhone 14 Pro και αυτό ενδέχεται να σημαίνει δύο πράγματα: είτε τα στοιχεία του Face ID θα βρίσκονται κάτω από την οθόνη (υπό αυτό το σκεπτικό, γιατί όχι και η εμπρόσθια κάμερα; ) είτε ότι η Apple θα καταργήσει το Face ID για χάρη ενός συστήματος Touch ID κάτω από την οθόνη (ενδεχομένως με τεχνολογία της Qualcomm ή δική της). Στη 2η περίπτωση έχει αναφερθεί στο παρελθόν ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δοκιμάζει ένα τέτοιο σύστημα under-screen Touch ID για τα iPhone του 2023.

under-display-touch-id.jpg

 Αν και ο ίδιος ο αναλυτής είχε εκτιμήσει ότι οι συσκευές με under display Touch ID θα έκαναν την εμφάνιση τους το 2022, τελικά ανασκεύασε τις εκτιμήσεις του (επειδή όπως είπε δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη του συστήματος) και τώρα οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που θα φέρουν το under display Touch ID σύστημα θα εμφανιστούν το 2023. Ο αναλυτής επίσης εκτιμά ότι τα πρώτα foldable iPhones θα κάνουν την εμφάνιση τους το 2024.

Η Apple αναμένεται να λανσάρει τη σειρά iPhone 14 στις αρχές του 2ου μισού της επόμενης χρονιάς όπως άλλωστε συνηθίζει. Ο Ming-Chi Kuo μάλιστα έχει πει ότι η 3η γενιά του iPhone SE με 5G θα λανσαριστεί μέσα στο πρώτο μισό του 2022.

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1