Με τις streaming υπηρεσίες να έχουν αυξημένη ζήτηση, η Ookla πρόσθεσε ένα νέο εργαλείο στη δημοφιλή εφαρμογή της

Ένα νέο χρήσιμο εργαλείο πρόσθεσε η Ookla στη Speedtest εφαρμογή της, προσφέροντας δοκιμή του δικτύου για streaming υπηρεσίες, προτείνοντας την καλύτερη ανάλυση για όλες τις συσκευές ώστε να αποφεύγονται θέματα buffering.

Η δοκιμασία βίντεο είναι εντελώς διαφορετική από το τυπικό speed test και τα στατιστικά που παρέχει. Όπως εξηγεί η Ookla, το συγκεκριμένο τεστ αναπαράγει ένα πραγματικό βίντεο αποκλειστικά για την καταμέτρηση της οικιακού δικτύου οποιαδήποτε στιγμή. Κάτι αναγκαίο, καθώς η ροή δεδομένων ενός βίντεο δε μπορεί να προσομοιωθεί εντός του δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο παίζει σε διάφορες αναλύσεις, φτάνοντας μέχρι 4Κ, για να κρίνει ποια ανάλυση είναι ιδανική για τον εξοπλισμό του κάθε χρήστη.

Όπως είναι αναμενόμενο λόγω της πανδημίας, πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται είτε να εργάζονται απομακρυσμένα είτε να παρακολουθούν μαθήματα online, αυξάνοντας σημαντικά τον φόρτο στα οικιακά δίκτυα. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις streaming υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν τεράστιο φόρτο.

"Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το κοινό των ΗΠΑ είδε πάνω από 142 δις. λεπτά περιεχομένου μέσω streaming, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 74% σε σχέση με το περασμένο έτος."

Η νέα λειτουργία του Speedtest βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης εντός της εφαρμογής, στην επιλογή "Video". Από εκεί μπορείτε να πατήσετε αναπαραγωγή για να δοκιμάσετε το δικό σας δίκτυο. Για το καλύτερο και πιο έγκυρο αποτέλεσμα, πρέπει να ολοκληρωθεί η αναπαραγωγή. Στο τέλος, θα σας δώσει στατιστικά για την καλύτερη ανάλυση ανά συσκευή που έχετε συνδεδεμένη.