Από τότε που πρωτολανσαρίστηκε στην αγορά, πριν από σχεδόν δεκατρία χρόνια, το iPhone συνοδεύεται στη συσκευασία του από ένα ζευγάρι ακουστικών, επειδή το κινητό θεωρήθηκε ως η φυσική προέκταση του iPod – ένας music player που μπορούσε να πραγματοποιήσει και κλήσεις.

Όμως στην τελευταία ανάλυση του, ο γνωστός αναλυτής της Tian Feng International Securities, Ming-Chi Kuo, υποστηρίζει ότι ενδέχεται η Apple να λάβει την απόφαση να μην συμπεριλάβει τα παραδοσιακά ενσύρματα ακουστικά Earbuds στη συσκευασία του iPhone 12, και αυτό ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση για AirPods.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι οι αποστολές των AirPods θα φτάσουν στο κατώτερο σημείο το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, τόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και λόγω του «ξεστοκαρίσματος» των 2ης γενιάς AirPods, με τις συνολικές αποστολές να μειώνονται κατά 29% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στις 17,2 εκατομμύρια.

Παρόλα αυτά, οι αποστολές των AirPods αναμένεται να επωφεληθούν από την αύξηση της ζήτησης στις αρχές του τρίτου τριμήνου, σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση που θα υπάρχει για τα AirPods Pro καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς η Apple αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση μίας προωθητικής ενέργειας/ προσφοράς το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

airpods-sales-700x167.jpg.f715e26a177fcdc86c8d658fea71a062.jpg

Συνολικά, ο Ming-Chi Kuo εκτιμά ότι οι αποστολές των AirPods θα φτάσουν τις 93,8 εκ. όταν οι αρχικές εκτιμήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 80 εκ. και 90 εκ. Για την ώρα, τα οικονομικότερα ακουστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple στις ΗΠΑ είναι τα BeatsX με τιμή περίπου $112 ενώ το κόστος των AirPods (2nd Generation) είναι $159. 

  • Like 1
  • Sad 1