Πριν λίγο καιρό, είχαμε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με την μπαταρία οι κάτοχοι του νέου MacBook Pro με Touch Bar της Apple.

Οι υπολογιστές δεν προσφέρουν την “ολοήμερη” αυτονομία (10 ώρες) που υπόσχεται η Αμερικάνικη εταιρεία με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, η ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple να έχει γεμίσει με παράπονα δυσαρεστημένων χρηστών.

 

Σύμφωνα με το TheNextWeb και σε μία προσπάθεια να κάμψει την κριτική που ασκούν οι χρήστες, η Apple έλαβε την απόφαση να διορθώσει το πρόβλημα, αφαιρώντας την ένδειξη για τον εναπομείναντα χρόνο που φαίνεται στην μπάρα μόλις ο χρήστης κάνει κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας. Η αλλαγή έφτασε στους υπολογιστές με την τελευταία έκδοση του macOS Sierra 10.12.2, η διανομή της οποίας ξεκίνησε μόλις πρόσφατα.

 

Παραμένει άγνωστο, αν η εταιρεία σκοπεύει κάποια στιγμή στο μέλλον να επαναφέρει την ένδειξη για τον χρόνο –αυτονομία- που απομένει όταν διορθώσει το πρόβλημα με την μπαταρία, αν τελικά μπορεί να διορθωθεί.

 

Στο Engadget από την άλλη, γράφουν ότι το πρόβλημα οφείλεται σε έναν συνδυασμό των μοντέρνων επεξεργαστώv Intel Core με το λειτουργικό σύστημα της Apple, και στον τρόπο που υπολογίζει την μπαταρία που απομένει με βάση το τι συμβαίνει ή τι τρέχει στο σύστημα την δεδομένη στιγμή, και επομένως υπάρχει πρόβλημα όταν τα power states αλλάζουν πολύ γρήγορα. Στο MacRumors, διαβάζουμε ότι η Apple πραγματοποίησε εξαντλητικές δοκιμές στην μπαταρία του MacBook Pro με Touch Bar και συνεχίζει να υπόσχεται ότι η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει έως και στις 10 ώρες. Φαίνεται, σύμφωνα με αναφορές, ότι η Apple πιστεύει ότι όσα λέγονται περί προβληματικής μπαταρίας οφείλονται στην ένδειξη που δείχνει τον χρόνο που απομένει λανθασμένα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν real world tests που δεν εξαρτώνται από την ένδειξη και που δείχνουν κακή απόδοση στον τομέα της αυτονομίας.

 

Link.png Site: TheNextWeb
Link.png Site: Engadget
Link.png Site: MacRumors