Η USB Type-C είναι η θύρα του μέλλοντος – μπορεί και διαχειρίζεται δεδομένα, εικόνα, ήχο, φόρτιση και σχεδόν “οτιδήποτε” μπορείτε να φανταστείτε. Αυτή η υπόσχεση για απλότητα κρύβει τον μεγάλο αριθμό πρωτοκόλλων που μπορεί να διαχειριστεί η συγκεκριμένη θύρα, όπως είναι το Thunderbolt 3… εκτός και αν αγοράσεις το νέο MacBook Pro.

Η Apple εγκατέλειψε όλες τις άλλες υποδοχές και θύρες για χάρη στης συγκεκριμένης υποδοχής –εκτός από την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά για κάποιον λόγο. Η εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ Plugable δοκίμασε διάφορα hubs, adapters, docking stations και άλλα αξεσουάρ, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μέχρι στιγμής, οι συσκευές Thunderbolt 3 -όπως τόσο ένας DisplayPort adapter όσο και ένας HDMI- αποτυγχάνουν να λειτουργήσουν. Μία επίσης USB Type-C υποδοχή αστόχησε και ένα docking station είχε προβλήματα. Συσκευές σε alt-mode, φαίνεται να λειτούργησαν κανονικά πάντως, όπως στην περίπτωση ενός DisplayPort adapter ή και κάποιων παλαιότερων adapters, όπως ενός VGA και ενός DVI adapter. Ο HDMI φαίνεται να είχε κάποια προβλήματα επίσης.

 

Για να απλοποιήσουμε κάπως τα πράγματα, η εταιρεία Plugable ανακάλυψε ότι ορισμένοι Thunderbolt 3 adapters DisplayPort και HDMI δεν λειτούργησαν μαζί με κάποια USB-C 3-port hubs, εξαιτίας των ελεγκτών που χρησιμοποιούσαν. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών λοιπόν, φαίνεται πως η Apple επέλεξε να αποτρέψει την λειτουργία συσκευών Thunderbolt 3 που χρησιμοποιούν πρώτης γενιάς ελεγκτές της Texas Instruments, και επομένως τα notebooks είναι συμβατά με συσκευές που χρησιμοποιούν τους δεύτερης γενιάς controllers της Texas Instruments, TPS65983, συμπεριλαμβανομένων των Power Delivery και Charging docks της εταιρείας.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο η Apple αποφάσισε να αποτρέψει την λειτουργία των πρώτων συσκευών που υϊοθέτησαν το πρότυπο Thunderbolt 3, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται συσκευές που χρησιμοποιούν τους ελεγκτές Alpine Ridge της Intel και TPS65982 της Texas Instruments. Με λίγα λόγια, αν έχετε κάποια συσκευή ή αξεσουάρ με Thunderbolt 3 ενδέχεται να μην λειτουργεί σε συνδυασμό με το νέο σας MacBook Pro.

 

Link.png Site: Fudzilla
Link.png Site: GSMArena