Νέο τσιπ φέρεται να σχεδιάζει η Apple για τους φορητούς της υπολογιστές σύμφωνα με το Bloomberg, και το οποίο θα αναλάβει διεργασίες οι οποίες τώρα βασίζονται στους Intel επεξεργαστές που ενσωματώνει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάπτυξη του τσιπ ξεκίνησε το 2016 και είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Apple στο τελευταίο MacBook Pro για τις λειτουργίες της Touch Bar, της οθόνης αφής σε μορφή λωρίδας που βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο. Με κωδική ονομασία T310, το νέο τσιπ θα στηρίζεται σε τεχνολογία της ARM και θα αναλάβει κάποιες από τη λειτουργίες του υπολογιστή όταν αυτός θα βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

 

Μια από αυτές τις λειτουργίες είναι η λειτουργία Power Nap του macOS που επιτρέπει στον υπολογιστή να συγχρονίζει τα ημερολογιακά γεγονότα, να κατεβάζει emails και να πραγματοποιεί αναβαθμίσεις λογισμικού, όσο η οθόνη του υπολογιστή είναι απενεργοποιημένη.

 

Η απόφαση αυτή της Apple θεωρείται ένα ακόμη κομμάτι σε μια σειρά κινήσεων της εταιρείας να «εξερευνήσει» άλλους τρόπους προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί από τη χρήση Intel επεξεργαστών. Ήδη η Apple χρησιμοποιεί από την αρχή της κυκλοφορίας των iPhone και iPad, επεξεργαστές της σειράς A που που σχεδιάζει η ίδια και που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική ARM, με την όλη επιχείρηση γύρω από τη δημιουργία τσιπ να αποτελεί μία από τις κρίσιμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις της εταιρείας.

 

Πάντως στα άμεσα σχέδια της εταιρείας δεν περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των Intel επεξεργαστών στα MacBook και στους iMac υπολογιστές με μια άλλη λύση, κάτι που θα απαιτούσε και σημαντική αλλαγή στο λογισμικό των macOS και όλων των εφαρμογών που αυτό διαθέτει. Απώτερος στόχος της εταιρείας φέρεται να είναι η στενότερη συνεργασία του hardware με το software, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και πιθανότατα καλύτερη αυτονομία.

 

Link.png Site: Bloomberg