Αν και από το ετήσιο συνέδριο για developers της Apple δεν έχουμε δει και να παρουσιάζονται πολλά προϊόντα hardware τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος ενδέχεται να αλλάξουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάζει νέους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro καθώς και νέο 12-inch MacBook. Οι φορητοί υπολογιστές MacBook Pro πρόκειται να αναβαθμιστούν με νέους 7ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core (Kaby Lake) με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση και στην αισθητική. Το σύστημα των 12 ιντσών αναμένεται επίσης να εφοδιαστεί με ταχύτερα chips –ενδεχομένως με Y-Series Core i5 ή Core i7 επεξεργαστές- αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην εμφάνιση του.

 

Η Apple ωστόσο αναμένεται να δώσει βάρος σε έναν υπολογιστή, που ορισμένοι είχαν την εντύπωση ότι η εταιρεία με έδρα στο Cupertino είχε σκοπό να αποσύρει από την αγορά: το MacBook Air. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει αναβαθμισμένες εκδόσεις του 13 ιντσών ιδιαίτερα κομψού φορητού υπολογιστή της, με U-Series Core i5 και Core i7 επεξεργαστές.

 

Η ανανέωση της γκάμας της θα αποτελέσει απάντηση στις φήμες που ήθελαν την Apple να έχει βάλει την ανάπτυξη των υπολογιστών Mac σε δεύτερη μοίρα. Αν και ενδεχομένως όσα θα δούμε στο συνέδριο WWDC δεν θα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ, η κίνηση της Apple δείχνει την δέσμευση της στα συγκεκριμένα προϊόντα, αναγνωρίζοντας επίσης τα παράπονα των χρηστών ότι το MacBook 12-inch δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες των χρηστών όπως τις κάλυπτε ο προκάτοχός του για παράδειγμα.

 

Link.png Site: Engadget