Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία, νέες εικόνες και βίντεο δείχνουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα MacBook Pro της Apple.

Τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών ήταν μακράν δύο από τις πιο πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες εκδόσεις προϊόντων Apple ολόκληρου του έτους. Εικόνες που έλαβε η ιστοσελίδα MacRumors αλλά και ένα βίντεο στο YouTube δείχνουν τα περισσότερα χαρακτηριστικά που θα έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες στην πρώτη ουσιαστικά επανασχεδίαση των MacBook Pro από το 2016.

Αν και έχουν υπάρξει κι άλλες φωτογραφίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα βίντεο το οποίο αρχικά αφαιρέθηκε αλλά τελικά βρήκε ξανά τη θέση του μέσα στο YouTube (αφαιρέθηκε ενδεχομένως έπειτα από εντολή της Apple), μας προσφέρει μία πιο προσεκτική ματιά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και νέες εικόνες του MacBook Pro 14 τις οποίες έχει λάβει η ιστοσελίδα MacRumors και στις οποίες φαίνεται το επανασχεδιασμένο πλαίσιο αλλά και τα pads στο κάτω μέρος τα οποία δεν είναι τόσο ψηλότερα όσο ισχυρίζεται η Apple στο marketing υλικό της σε σύγκριση με ορισμένα παλαιότερα μοντέλα MacBook Pro.

14-inch-macbook-pro-legs.png.f52185eb0c6fc7f5e4ecbbdd71e894a0.png

Στο εμπρόσθιο μέρος, μία από τις πιο αξιοσημείωτες σχεδιαστικές αλλαγές είναι η προσθήκη του notch. Η Apple λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την επιρροή που έχει το notch στην καθημερινή χρήση στα νέα MacBook Pros. Το notch είναι πιο αισθητό όταν οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές macOS πλήρους οθόνης και η Apple έχει αυξήσει το ύψος της γραμμής του μενού στο macOS για να καταφέρει να «χωρέσει» το notch.

Η οθόνη στα νέα MacBook Pros έχουν τεχνολογία mini-LED, την ίδια τεχνολογία που βρίσκουμε και στα iPad Pro 12.9’’. Παράλληλα με την υποστήριξη ProMotion, η οθόνη Liquid Retina XDR προσφέρει βελτιωμένα χρώματα και φωτεινότητα για το περιεχόμενο HDR. Άλλες σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρόσθιο μέρος περιλαμβάνουν ένα ολόμαυρο πληκτρολόγιο και την επιστροφή των Function πλήκτρων στην επάνω σειρά, με την Apple να αφαιρεί το Touch Bar. Όσον αφορά τα trackpads, αυτά είναι ίδια με την προηγούμενη γενιά.

new-14-inch-macbook-pro-front.png.bf6ba16ac41eed2d9564e048c23415fd.png

Όπως αναφέρει ο χρήστης που έστειλε αυτές τις πρώτες φωτογραφίες στο MacRumors, τα νέα MacBook Pro είναι βαρύτερα από το αναμενόμενο είναι το notch δεν είναι «ενοχλητικό». Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο χρήστης θα μπορεί να κρύψει προσωρινά τον δείκτη του ποντικού κάτω από το notch. Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης και η θύρα HDMI που προστέθηκε αλλά και η υποδοχή της κάρτας SD.

Τα MacBook Pro έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έχουν ήδη να αποστέλλονται στους πελάτες πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους την ερχόμενη Τρίτη. Τόσο τα μοντέλα 14 ιντσών όσο και αυτά των 16 ιντσών μπορούν να διαμορφωθούν είτε με τσιπ M1 Pro είτε με M1 Max, τα οποία και τα δύο προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς M1.

new-14-inch-macnook-pro-side.png.66d6eb3bc2f240e8bca4f5df59910309.png

Η σειρά MacBook Pro ξεκινά από τα $1999 για το βασικό μοντέλο των 14’’ με 16GB μνήμης, 512GB αποθηκευτικού χώρου και το τσιπ M1 Pro. Η ακριβότερη διαμόρφωση του MacBook Pro 16’’ περιλαμβάνει 64GB μνήμης, 8ΤΒ αποθηκευτικού χώρου και τσιπ M1 Max, με επεξεργαστή 10 πυρήνων, GPU 32 πυρήνων και Neural Engine 16 πυρήνων με κόστος $6099.

  • Like 1
  • Thanks 1